UCİM Başkanı Saadet Öğretmen; “çocuklar vatandır”

Kısa adı UCİM olan Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan Uşak 3. Ağır Ceza mahkemesinde görülmekte olan P. Bebek davasını izlemek için Uşak’a geldi
UCİM Başkanı Saadet Öğretmen; “çocuklar vatandır”

Saadet Öğretmen, 2 yaşındaki erkek bebeğe cinsel istismar ve öldüresiye darp etmek suçlarından yargılanan Yaşar E.’nin duruşmasını izledikten sonra gönüllü avukatlarıyla Uşak Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

“ANNE DE TUTUKLU YARGILANSIN”          

UCİM Başkanı Saadet Özkan basın açıklamasında duruşmasını izlediği iğrenç olay hakkında tepkileirni şöyle dile getirdi: “Çocuklar vatandır diye çıktığımız mücadelede çocuklarımızın her yerde her ortamda huzurlu ve mutlu olması için mücadele ediyoruz bu bir seferberliktir 2 yaşındaki çocuğumuz bir sapkın istismarcı ve onunla birlikte yan yana olan sözde olan anne tarafından istismara uğradı. Biz annesinin de tutuklu yargılanmasını istiyoruz. İçerde istismarcının kendi tanık olan annesinin karşısında nasılda timsah gözyaşları döktüğünü gördük. O çocuk istismara uğrarken, o çocuk işkence görürken,  o çocuğun kafatası kırılırken,  o çocuk su ile yıkanırken neredeydi vicdanın. Çocuklar için ülkemizin her yerinde mücadele etmeye devam edeceğiz.  Adaletin içinde vicdan istiyoruz, adaletin içinde merhamet istiyoruz, adaletin içinde ihtisaslaşma istiyoruz. Adaletin çocuğun üstün yararı ilkesiyle bir ülkenin evlatlarına sahip çıkmasını istiyoruz. Bizler öğretmenler, mühendisler,  doktorlar,  avukatlar, ev kadınları, işçiler,  fırıncılar,  kapıcılar,  bakkallar bu ülkenin fertleri olan iyi yürekli olan iyi yürekli insanları olarak bu mücadeleyi vermeye hazırız. O çocuk bugün yaşıyor eğer o çocuk bugün yaşamıyor olsaydı Eymen gibi Alperen gibi başka çocuklar gibi Leyla gibi öldü diye ağlayacaktık. Yaşayan çocuklara hep birlikte borçluyuz onlar için borcumuzu yerine getireceğiz emanetimiz olan çocuklara hep birlikte sahip çıkacağız.”

OKUL MÜDÜRÜNÜN 82 YIL HAPİS CEZASI ALMASINI SAĞLAMIŞTI

Saadet Özkan, İzmir’in Menderes ilçesinde, 3 yıl önce ilkokulda 6 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan, 1,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest kalan, ardından tekrar tutuklanıp yargılanan emekli okul müdürü Adil Ş.’nin, 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını sağlayarak tüm Türkiye’nin takdirini kazanmıştı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler