Uşak polisi fırtına gibi; aranan 40 kişi yakalandı 34 kişi tutuklandı!

Uşak Emniyet Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerine bağlı ekipler bitirdiğimiz haftada da suç ve suçlularla mücadelede yine fırtına gibi esti.
Uşak polisi fırtına gibi; aranan 40 kişi yakalandı 34 kişi tutuklandı!

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bir haftada; 14 bin 382 şahsı sorguladı. Aranan 40 şahsı yakaladı. Bu şahıslardan 34 kişinin de çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandığı öğrenildi.

 

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DE AF YOK

İlimizde bir hafta içerisinde meydana gelen 11 olayda 26 şüpheli şahıs hakkında işlem yaparken; 5 bin 620 adet sentetik ecza, 51 gram, metamfetamin, 6 gram esrar, 2 gram erin ve bir miktarda bonzai ele geçirdi.

Yapılan açıklamada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri de bir hafta boyunca,  İl Geneli Kaçakçılık, Mali ve Ulusal Güvenliğe yönelik suçlar kapsamında yaptıkları çalışmalarda; 2 adet mali, 7 Ulusal Güvenliğe yönelik olmak üzere toplam (7) olayda (7) şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı açıklandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerininse FETÖ/PDY kapsamında bir olaya müdahale ettiği ve 1 şüpheliyi gözaltına aldığı açıklandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de 8 adet müstehcenlik, 6 adet nitelikli dolandırıcılık, 3 adet bilişim sistemlerini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme, 3 banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması olmak üzere toplam 20 olaya müdahale ettiği öğrenildi.

 Trafik ekipleri de yaptıkları denetimlerde 7 bin 895 aracı kontrol etti. Bu kontroller sonucu, 42 araç trafikten men edilirken, bin 483 araç sürücüsüne de idari para cezası  tatbik edildiği bildirildi.

Pandemi tedbirleri kapsamında bin 162 personel ve 427 ekibin katılımıyla yapılan denetim ve kontrollerde Covid-19 tedbirlerine aykırı davranmaktan 6 şahsa idari yaptırım cezası tatbik edildiği de belirtildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler