Bebeğe cinsel istismar davasında çelişkili ifadeler.

Geçtiğimiz Nisan ayında 2 yaşındaki erkek bebeğe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Yaşar E. Hakkında açılan davanın 2. duruşması yapıldı.
Bebeğe cinsel istismar davasında çelişkili ifadeler.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Yaşar E.’ nin annesi Herdem E.’ nin daha önceki ifadelerinin tam tersi yönünde verdiği ifadeler, savunma avukatlarının tepkisini çekti. Küçük P. T.’ nin savunmasını üstlenen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatları, Uşak Barosu ve Kütahya’dan gönüllü katılan toplam 30 avukat, zanlının annesi Herdem E. hakkında yalan ifadeden dava açılmasını istedi. Ancak savcılık makamı mütalaasında dava açılmasına gerek görmediğini bildirdi. Çocuğun annesi Ceylan T.’nin dayısının da şikâyetlerinden vazgeçmek için zanlının annesinden para istediği de duruşma sırasında iddia edildi.

 

“OĞLUM BEBEĞE FİSKE BİLE VURMADI”

2 yaşındaki bebeğe tecavüz ettiği iddia edilen Yaşar E. (33) hakkında açılan davanın 2. duruşması Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Zanlı Yaşar E.’ nin annesi Herdem E. duruşmada tanık olarak dinlendi. Antalya Elmalı cezaevinde tutuklu bulunan sanık Yaşar E. nin SEGBİS (Görüntü ve sesli olarak katılma) sistemi ile duruşmaya katıldı.

Zanlının annesi Herdem E.  oğlunun, Ceylan T ile ilişkisini hiç onaylamadığını, hem oğlunun hem de Ceylan  T.’nin başkası ile evli olduğunu, kendilerine boşandıktan sonra evlenmelerini önerdiğini söyledi.

Anne Herdem E. Mahkeme Başkanın sorusu üzerine; “Ceylan T. ve oğlu 12 gün bizim evimizde kaldı. Bu süre içerisinde oğlum P. bebeğe fiske bile vurmadı. Kendi öz oğluna bile dokunduğunu görmedim.  Ceylan’a da hiçbir şekilde dövme ve zorlama olmadı. Ceylan, benden hiçbir zaman para istemedi” dedi.

Duruşma Başkanı; “Peki, bebeğe oğlun hiç banyo yaptırdı mı? Olay günü bebek nasıl yaralandı?” diye sordu.

Herdem E.; “Evimizdeki banyoda kapı yoktu. Ceylan bebeğini hep kendisi banyo ettirirdi. Hiç oğlumun bebeği banyo yaptırdığını görmedim. Olay günü de oğlum işteydi. Bir şeyden haberi yoktu. Ceylan; “Anne yetiş oğlum düştü. Çok kötü oldu” dedi. Bizde çocuğu hastaneye yetiştirdik. Oğluma da telefonla haber verdik. O da hastaneye geldi.

Mahkeme Başkanı, daha önce verdiği ifadelerin farklı olduğunu ve birbiri ile çeliştiğini, Ceylan T.’nin “Oğlumu zanlı Yaşar E. dövdü” dediğini hatırlattı. Herdem E.; “Ben 60 yaşında bir kadınım. Yalan söylemem. Olayın heyecanı ve ifademi alan komiserin baskısıyla o şekilde ifade verdim” dedi.

Müdahil Uşak Barosu adına konuşan Avukat Emin Çoşkun, “Bir kere kendisi 60 yaşında olduğunu söyleyerek yüce mahkemeye karşı duygu sömürüsü yapmaktadır. Savunma avukatları Adile Kara, Nadide Karakozak ve Zeynap İlayda Herdem E. nin sürekli çelişkili ifadelere verdiğini ve tanıklığını kabul etmediğini söylediler.

“ANNE ÖZEL Mİ DEĞİL Mİ?”

Avukat Nadide Karakozak, anne Ceylan T’nin “Özel Anne”  olmadığını, buradan menfaat sağlamaya çalıştıklarını düşündüklerini, akli dengesinin yerinde olup olmadığını gösteren bir doktor raporu istediklerini dile getirdi.

Daha sonra Mahkeme Başkanı duruşmaya tutuklu bulunduğu Elmalı Cezaevi’nden SEGBİS sistemi ile katılan sanık Yaşar E.’ye söz verdi. Yaşar E, “Ben bir babayım böyle bir şey yapamam. Annemin tüm beyanları doğrudur. Bebek banyo yaparken bir kere onu tuttum. Sadece Ceylan’a yardım etmek istedim. Savunma avukatlarının aleyhime olan suçlamalarını kabul etmiyorum. 6 aydır suçsuz yere cezaevindeyim. adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmamı talep ediyorum” ifadesini kullandı.

Savunma avukatı, Ceylan T. hakkında sözde anne kavramını kabul etmediklerini, zanlının ailesinden para isteyenin Ceylan değil dayısı olduğunu kaydetti.

Mahkeme Başkanı, Anne Ceylan T’nin akli durumu hakkında sağlık raporu istenmesi ve sanık Yaşar’ E. nin tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek 3. duruşmanın 25 Ocak 2022 Salı günü saat 14.00 yapılacağını belirterek oturumu kapattı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz nisan ayında Uşak'ta Yaşar E. isimli erkek tarafından tecavüz ve darp edildiği iddia edilen 2 yaşındaki bebek, yoğun bakıma kaldırılmıştı. Tecavüz iddiası doktorlar tarafından tespit edilmişti. Anne C.T verdiği ifadede birlikte yaşadığı Yaşar E. tarafından çocuğunun sistematik işkenceye uğradığını söylemişti. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi gören bebeğin sistematik olarak şiddete maruz kaldığı ortaya çıkmış, fail gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

'60 YIL VE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET'

Düzenlenen iddianamede sanık Yaşar E. 'mağdur bebeğe' karşı nitelikli cinsel istismar, öldürmeye teşebbüs ve eziyet suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. İddianamede C.T'nin oğlu olan mağdura karşı işlenen suçlardan dolayı yetkili makamlara haber vermeyerek 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 278/3 maddesinde düzenlenen suçu bildirmeme suçunu işlediği ifade edildi. Davada anne C.T. de 'suçu bildirmeme' suçundan yargılanacak. Sanık Yaşar E. hakkında ayrıca bebeğin annesi müşteki, sanık C.T'ye karşı "nitelikli cinsel saldırı" dan dolayı da ceza isteniyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler