UCİM Derneği; “Uşak’ı basında cinsel istismar haberleriyle görmek istemiyoruz”

Saadet Öğretmen Cinsel İstismarı Önleme Derneği UCİM, Uşak Yapılanması için çalışmalara başladı. Konu ile ilgili yazılı olarak yapılan açıklamada Uşak’ın ulusal basında cinsel istismar haberleriyle değil, çocuklar için atılmış adımlar ve bu yolda harcanılan çabayla anılmasını istediklerini dile getirdi.
UCİM Derneği; “Uşak’ı basında cinsel istismar haberleriyle görmek istemiyoruz”

“Çocuklar Konuşacak UCİM Yanlarında Olacak !” sloganıyla yola çıkan dernek; çocuk istismarının önlenmesi amacıyla düzenlediği eğitim, toplumsal bilinçlenme ve farkındalık projeleri ile dikkat çekiyor. 

  Hukuki desteğin yanı sıra psikolojik destek alınması konusunda rehberlik hizmeti veren dernek, gönüllüler vasıtasıyla yurdun dört bir yanında, yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde, çocuk aile temalı, bilinçlendirme çalışmalarına imza atıyor.

UŞAK İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ KOLLARI SIVADI

 Uşakta da çalışmalarına başlayan UCİM, dernek çalışmaları ve yürütülebilecek ortak projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ı makamında ziyaret etti.

UCİM Uşak İl koordinatörlerinin katıldığı ziyarette, Belediye Başkanı Mehmet Çakın; Uşak Belediyesi tarafından hali hazırda yürütülen projelerinden bahsederken, UCİM Uşak İl koordinatörleri de, çocuk ve aile konulu tüm projelerde aktif rol almak istediklerini vurguladı. 

Görüşme sonrasında UCİM Uşak İl Koordinatörlüğünden gelen yazılı açıklamada ise

“UCİM Uşak yapılanması yeni başlıyor, tamamen gönüllülük esasına dayanıyor, üye kayıtlarımız   https://www.ucim.org.tr  üzerinden alınıyor.  Biz ülkenin neresinde olursa olsun, bir çocuğun istismar haberiyle derinden yaralanan, sağduyusu yüksek bir milletiz.  Üzülmenin bir adım ötesi ise harekete geçmektir. UCİM bu duygularla kurulmuş, bu duygunun etrafında tek yürek olmayı başarmış, hiçbir menfi duygu ve düşünceyi içinde barındırmayan, çocuğun üstün menfaatini, adının geçtiği her mecrada dile getiren bir dernektir Ayrıca, önleme merkezleri sayesinde kurulduğu ilde, halkın farkında lığını yükseltmeyi amaç edinmiştir. Uşak İl koordinatörleri olarak ilk ziyaretimizi, Uşak  Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’a  gerçekleştirdik. Sağ olsun bizleri, sağduyu ve nezaketiyle karşıladı, belediye olarak iyi niyetli projeleri desteklediklerinden ve belediyenin de bu konuyu sosyal dayanışma eliyle yürüttüğünden bahsetti.  Fikir alışverişinde bulunduk, kendilerine sizin vasıtanızla tekrar teşekkür etmek isteriz.  

 Uşak’ın ulusal basında cinsel istismar haberleriyle değil, çocuklar için atılmış adımlar ve bu yolda harcanılan çabayla anılmasını istiyoruz. Konuyla ilgili Uşak halkının da desteklerini bekliyoruz ” denildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler