Sigaralarda tiryakileri ŞOKE EDEN YENİ KARAR! Değişiklik yapılacak

Ülkemizde sigara tüketenleri yakından ilgilendiren önemli bir değişi haberi geldi. Gelen haberin detaylarına göre Tarım ve Orman Bakanlığı sigara paketlerinde değişiklik yapacağını duyurdu.
Sigaralarda tiryakileri ŞOKE EDEN YENİ KARAR! Değişiklik yapılacak

Konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklamasında denetim kapsamında sigara paketlerinde değişiklik yapılacağı ve yeniden tasarlanacağı belirtildi. Değişikliğe ilişkin detaylar haberimizde..

Sadece üretenleri değil, sigara tiryakilerini de yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Tarım Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemenin detaylarına göre tütün mamulünün perakende satış fiyatının paketin üzerinde yer alacak. Paketin üzerindeki siyah zemin üstüne beyaz renkte “TL” ibaresi belirtilerek fiyatı yer alacak.

DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

Aktarılan habere göre sadece sigara değil, beraberinde puro, sigarillo ve nargile tütünü gibi ürünlerde de değişiklik yapılacak. Tarım Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmeliğin taslağına ilişkin detaylar ortaya çıktı. Tütün mamulünün perakende satış fiyatı paketi üzerinde yer alacak. Siyah zemin üzerine beyaz yazı ile belirtilen fiyat tüketicilerin görebileceği şekilde hazırlanacak.

Ülkemizde tütün mamulü üretimi yapanlar için Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi’nin alınması zorunlu bir hale gelecek. Sigara için emisyon seviyelerine bakılacak. Mevzuatta belirlenen sınırlar dikkate alınarak inceleme yapılacak.

İlginizi çekebilecek diğer yaşam kategorisi haberleri:

KAYIT DIŞI ÜRETİMLE MÜCADELE HIZ KAZANACAK

Sigara kayıt dışı üretimle mücadele noktasında bakanlık daha da hız kazanacak. Sigara paketleme makinesi için izin verilen sistemin kurulumuna ilişkin detaylar Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne belirtilecek.