81 ilin yarısı bugün öğleden sonraya hazır olsun! Saat 12.30'dan sonra ..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü merakla takip edilen hava durum tahminlerini il il açıkladı. Yapılan açıklamada özellikle Türkiye'nin yarısının bugün öğleden sonra sağanak yağış alacağı fade edildi. Vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.
81 ilin yarısı bugün öğleden sonraya hazır olsun! Saat 12.30'dan sonra ..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü her sabah ve akşam saatlerinde Türkiye'nin güncel hava durum tahminlerini hem il il hem de bölge bölge açıklamaya devam ediyor. Yapılan açıklamada bugün sağanak yağış alabilecek iller tek tek sıralandı. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı şimdiden tedbir alması gerektiği ifade edildi.

ekran-goruntusu-2024-03-17-102051-min.png

UYARILARIN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Meteoroloji bugünün hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamasında, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Kastamonu ve Sinop çevreleri, Kahramanmaraş, Antalya’nın iç ve batı kesimleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçebileceğini belirtti.

TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR

Aynı zamanda Güneydoğu Anadolu’da da toz taşınımı beklendiği açıkladı. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesinin, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin edildiğini ifade eden Meteoroloji,. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğunun da altını çizdi.

İlginizi çekebilecek diğer yaşam kategorisi haberleri:

Meteoroloji 17 Mart günce hava durumuna ilişkin Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey doğusunda kar örtüsüne sahip olan yerlerden düşebilecek karlara ilişkin çığ tehlikesi uyarısı da yaptı.