e-Devlet başvurusu yapan PTT'den trink çekecek! Devletten 3.708 TL sosyal destek ödemesi

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı e-devlet başvuru ekranını açtı.
e-Devlet başvurusu yapan PTT'den trink çekecek! Devletten 3.708 TL sosyal destek ödemesi

e-Devlet başvurusu yapan PTT'den trink çekecek! Devletten 3.708 TL sosyal destek ödemesi - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerini sürdürüyor. Ödemeler kapsamında hak sahiplerinin hesabına 3 bin 708 TL liraya kadar ödeme yapılıyor.

Hükümetin aldığı karar doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine destek ödemeleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklara yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerine devam ediyor. SED ödemeleri kapsamında hak sahibi ailelerin hesaplarına 2 bin 59 TL ile 3 bin 708 TL arasında ödeme yapılıyor. Destek ödemeleri, anaokulu, ilkokul, ortaokul, üniversite ve diğer kurumdan ayrılan çocuklar için farklı tutarlarda veriliyor.

DEVLETİN SOSYAL YARDIMLARI! SED YARDIMI BAŞVURUSU YAPAN ALACAK...

SED başvurusu yapmak için belirli koşulların karşılanması gerekiyor. Söz konusu koşullar arasında bakım tedbiri kararı ile ailelere dönüş, bakım tedbiri kararı olan çocuklar için para desteği, ekonomik nedenlerle muhtaç hale gelen çocuklar, felaket, afet, muhtaç durumdaki çocuklara bakım tedbiri, kaza ya da hastalık sonucu geçinemeyenlere - hayati tehlike durumuna neden olan bir ameliyatı olan kişilere - vefat edenlerin çocuklarına yardım ödemesi yapılıyor.

yadim.jpg

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN SED ÖDEMESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED ödemelerine devam edildiğini açıklarken çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması olduğu belirtiliyor. Hükümetin aldığı karar doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine destek ödemeleri devam ediyor.

SED paketi ile çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarının ortalama 4 bin liraya yükselirken hak sahiplerine ödenen bu ödemeler aylık olarak hesaplara geçiyor. SED ödemelerinden faydalanmak isteyenler ise başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.