Halkbank 3 milyon TL limitli KONUT KREDİSİ! Başvuru yapan kapacak 120 ay vadeli 0.60 faiz destekli

Halkbank konut kredisi müjdesi verdi. 3 milyon TL'lik konut kredisi için başvuru şartları ve güncel kredi faiz oranı belli oldu.
Halkbank 3 milyon TL limitli KONUT KREDİSİ! Başvuru yapan kapacak 120 ay vadeli 0.60 faiz destekli

Halkbank 3 milyon TL limitli KONUT KREDİSİ! Başvuru yapan kapacak 120 ay vadeli 0.60 faiz destekli - 2024 senesine ev sahibi olarak girmek isteyen kişiler bankaların konut kredisi kampanyalarını araştırmaya devam ederken bu kampanyalardan birinide Halkbank açıkladı.

Halk Bankası ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranlarını güncellerken konut sahibi olmak isteyen kişilere 120 aya kadar vadeli konut destek kredisi için limitini 3 milyon TL'ye yükseltti. Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik olarak yapılan yeni güncelleme sonrası aylık ödemeler ise şu şekilde gerçekleşecek...

HALKBANK KONUT KREDİSİ GÜNCEL FAİZ ORANI ARALIK 2023 YÜZDE KAÇ, NE KADAR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm konut kredisi için destek miktarını arttırırken Halkbank 3 milyon TL'ye kadar 0,60 faiz desteği le kredi kullandırımı sağlayacak. Halkbank tarafından yapılan açıklamada "Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir. Söz konusu kanun kapsamında kredi kullanacak hak sahiplerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca faiz desteği sağlanacak olup söz konusu destekten faydalanılabilmesi için gayrimenkulün “Riskli Alan”da bulunması veya riskli alan içinde yer almamakla birlikte gayrimenkulün “Riskli Yapı” olduğu teknik raporlarla tespit edilmiş olması gerekmektedir.

bakanlik-destegi.jpg

Hak sahiplerine kullandırılacak faiz destekli kredi tutarı en fazla 1.250.000 TL’dir. Birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı her bir bağımsız bölüm için 1.250.000 TL ’yi aşmamak kaydıyla toplamda en fazla 3.000.000 TL olabilecektir"

HALKBANK KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Halk Bankası kentsel dönüşüm konut kredisi paketinde başvuruları şubelerden kabul etmekte olup, yukarıdaki kriterleri taşıyan kişilerin devlet destekli konut kredisi için şubeleri ziyaret etmeleri yeterli olacaktır.