Bu rakam olursa SÜPER olur! Patronlar ŞOKTA işçilerin ilk resmi 2024 asgari ücret teklifi geldi

DİSK asgari ücret teklifi 2024 rakamını resmen duyurdu. Söz konusu rakam işçileri sevindirirken patronları şok etti.
Bu rakam olursa SÜPER olur! Patronlar ŞOKTA işçilerin ilk resmi 2024 asgari ücret teklifi geldi

Bu rakam olursa SÜPER olur! Patronlar ŞOKTA işçilerin ilk resmi 2024 asgari ücret teklifi geldi - Milyonlarca asgari ücretlinin büyük bir merakla beklemiş olduğu 2024 asgari ücret zam pazarlığı için resmi tarih açıklanırken işçi sendikası ilk talebini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklaması ile 2024 Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1. toplantı tarihi için beklenen resmi tarihi açıklarken bir resmi açıklamada DİSK'ten geldi. DİSK asgari ücret görüşmeleri öncesinde talep ettikleri rakamı duyurdu.

2024 ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 1. TOPLANTI TARİHİ NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücret açıklamasında bulundu. Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağını açıkladı.

disk-duyurusu.jpg

DİSK ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ 2024 NE KADAR, KAÇ TL?

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yapmış olduğu açıklamasında yükselen enflasyonun geliri erittiğini belirterek ilk olarak bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti. Açıklamada, asgari ücret en düşük kamu işçisi ücreti ve en düşük memur maaşı dikkate alınarak hesaplanması talebinin altı çizildi. 2023’te en düşük kamu işçisinin 24 bin 500, en düşük memur maaşının 20 bin lira olduğu ve bu ücretlerin yıl başında artacağı düşünüldüğünde DİSK'in işaret ettiği rakam 30 bin lira olarak ortaya çıkıyor.

Asgari ücret belirlenirken bir kişinin değil ailenin geçinebileceği ücretin dikkate alınması gerektiği ifade edilirken yılda bir kere zam yapılması ise tepki ile karşılandı. Böyle bir kararın milyonlarca asgari ücretliyi yoksulluğa mahkum etmek olacağı ifade edilirken kesinlikle enflasyon ara zammının devam etmesi gerektiği vurgulandı.