Beklenen güzel haber sabah 07.00’de geldi Uşak Kütahya İstanbul Manisa Denizli Çanakkale

İllere göre güncel hava durum tahminleri sabah erken saatlerde açıklandı. Bugünden itibaren pek çok il için güzel haberler peş peşe geldi. Aktarılan son habere göre Uşak, Kütahya, İstanbul, Manisa, Denizli ve Çanakkale'de yağış hava gidiyor! İşte detaylar
Beklenen güzel haber sabah 07.00’de geldi Uşak Kütahya İstanbul Manisa Denizli Çanakkale

Meteoroloji, merak edilen açıklamayı sabah erken saatlerde yaptı. Ülkemizin batı kesiminin artık yağışlardan kurtulduğunu ve güneşli bir hava hakim olacağını ifade eden MGM, doğu bölgeleri için kuvvetli yağış ve çığ tehlikesi uyarılarını da peş peşe sıraladı.

ÜLKENİN YARISI YAZ YARISI KIŞ

Yapılan açıklamalarda güncel tahminlere ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

“Ülkemizin güney ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın batı kıyıları ve Tokat çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde Marmara ve iç kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır”

ekran-goruntusu-2024-03-18-085751-min.png

UYARILAR PEŞ PEŞE YAYIMLANDI

Güncel hava durumuna ek olarak uyarıların da peş peşe yayımlandığını ifade eden Meteoroloji, kuvvetli yağış için Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Bitlis ve Mardin illeri için açıklama yaptı. Bunların yanı sıra Hakkari ve Bitlis çevreleri ile Muş, Van ve Siirt illeri için vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Diğer yaşam kategorisi haberleri:

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’daki kar örtüleri için de tedbirli olmalarını ifade eden Meteoroloji, vatandaşları çığ riskine karşı da uyarmayı ihmal etmedi.