Başkan Çakın Uşak’ın içme suyuna çare olacak projeleri anlattı

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Küçükler Barajında geçen yaz yüzde 3 olan su seviyesinin yüzde 18-20’lere yükseldiğini açıkladı.
Başkan Çakın Uşak’ın içme suyuna çare olacak projeleri anlattı

Uşak Belediyesi olarak içme suyu ve atık su konusunu en önemli konu olarak gördüklerinin altını çizen Çakın, “İçme suyu konusunda direkten döndüğümüzü söyleyebilirim. Geçtiğimiz yaz Küçükler içme suyu barajının seviyesi yüzde 3’e kadar düşmüştü. Tedbiren kuyuların suyunu artırdık. Bu çok pahalı bir yöntemdi.

Uşak’ın içme suyu problemini çözmek için; Darı deresi suyunu kullanabileceğimiz bir proje hazırladık. Bu projeyi de DSİ’ye sunduk.DSİ kabul etti. Yaklaşık 25 milyon TL bir yatırılma dağın daha yüksek kısımlarından suyu taşmadan Küçükler barajına akıtacağız. BU yıl dar deresi projesi kabul edildi. Böylece Küçükler barajındaki su miktarını artıracağız. Seneye de diğer havzadaki suları baraja akıtacağız.

Uşak’ın su sorununu çözmek için ikinci projemiz Gökkaya Barajı olacak. Bu barajın projelendirme ve yatırımı için çalışmalarımız sürüyor. Burası hem alternatif baraj, hem de daha fazla içme suyu olması açısından önemli bir baraj olacaktır.

Baltalı Göleti taşkın sularının tarımsal amaçlı kullanmadığı zaman Küçükler barajına akıtılması var. Sorkun barajının suyunu bir yerde biriktirmek için çalışıyoruz. Çeşitli noktalarda kuyu açılması çalışmalarımız da var.

Küçükler barajında şu anki su seviyesi yüzde 18-20 civarında tespit edildi. Yalnız Küçükler barajı yüksek olduğu için, yağmur suları ile değil, eriyen kar suları ile doluyor.. Gerçek seviyesi o zaman ortaya çıkacaktır. Yani seviye Nisan ayı itibarı ile yükselecektir.

Uşak’ı içme suyu ile ilgili bir sevindirici haber; Çokran suyunun çoğalması ve su debisi saniyede 200 litreye çıktı. Şu an barajdan su almıyoruz. Hızla doluyor. İlave tedbirleri almaya devam edeceğiz. Bir damla suyu bile boşa akıtmayacağız” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler