Başkan Çakın; Nikel madeni karşısında suyumuzu koruyacağız

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak’ın içme suyunu temin eden Küçükler barajı su havzası üzerinde nikel madeni aranmasına karşı olduğunu, Uşak’ın içme suyunu sonuna kadar korumaya kararlı olduklarını açıkladı.
Başkan Çakın; Nikel madeni karşısında suyumuzu koruyacağız

Çakın, Uşak’ın içme suyu konusunda belediye olarak “Ama, lakin” gibi mazeretleri de kabul etmediğini, Murat Dağı’nda altın aranması konusunda olduğu gibi hem taraf olacaklarını hem de arka planda suyun korunması için gerekli girişimlerde bulunacağını da vurguladı.

“Küçükler Barajı civarında nikel arama konusunu o civarın köy muhtarları ile de görüştük. Uşak Belediyesi olarak Uşak’ın içme suyuna zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız.

Bu konuda amamız lakinimiz yok. Ancak hep söylediğim bir şey var. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının, muhalefetin, iktidar partisinin ve belediye olarak reaksiyonlarımız tepkimiz farklı olur.

Hepinizin bildiği gibi bundan önceki murat dağı mahkeme sürecinde taraf olmuş, arka planda da bakanlıklarla görüşerek bu işi halk lehine sonuçlandırmıştık.

Bundan sonra da suyumuz korumak için çaba göstereceğiz. Kimse merak etmesin. Muhalefetin bu konunun içerisinde olmasından ben şahsen hiçbir sıkıntı duymuyorum. Yeter ki olay siyasi malzemeye dönüşmesin.

Uşak Belediyesi olarak suyumuzu korumak konusunda mücadele etmeye hazırız.

Bu düşüncemi 22 Nisan Dünya Su Günü’nde ifade etmek isterdim. Paneller ve çeşitli etkinlikler düzenledik. Ne yazık ki o tarihte yurt dışına çıkmam gerekti. İnşallah 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde farklı bir etkinlik düzenleyerek Murat Dağı’nın suyumuz için önemini dile getirmeyi planlıyoruz” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler