İlyaslı köyüne küçükbaş hayvan girişi ve çıkışı yasaklandı

Uşak Merkez ilçeye bağlı İlyaslı köyünde küçükbaş koyun ve keçilerde çiçek hastalığı görülmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı. Koyun ve keçilerde görülen çiçek hastalığı nedeniyle İlyaslı köyüne bağlı mahallelerde hayvan giriş ve çıkış yasağı uygulanıyor.
İlyaslı köyüne küçükbaş hayvan girişi ve çıkışı yasaklandı

Konu ile ilgili Uşak Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada; “İlimiz İlyaslı köyünde Koyun-Keçi Çiçek Hastalığı çıkmıştır. Köyümüz koruma/gözetim bölgesi alanına girdiğinden dolayı ikinci bir emre kadar köyümüze Koyun-Keçi Çiçek Hastalığına duyarlı hayvanların giriş-çıkışları yasaklanmıştır. Tüm köy halkına ilanen duyurulur denildi.

Köy Muhtarı Ramazan Temel; “Dün gece bir köylümüz koyunları rahatsızlanınca veteriner çağırmış. Veteriner koyunları muayene edince çiçek hastalığı teşhis koymuş. Bende Uşak Tarım ve Ormancılık Müdürlüğünü bilgilendirdim. Uzmanlar köyümüze gelerek hayvan giriş ve çıkışını yasakladı.

Daha sonra koyun ve keçileri aşılamaya başladı. Şu anda köyümüzdeki koyun keçi varlığının yüzde 85’ini aşıladı. Aşılama işlemi sürekli devam ediyor. Bir, iki güne sona erecek ve hayvanlarımız bu dertten kurtulacak” bilgisini verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler