Uşak Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri bugün başlıyor

Uşak Belediyesi AKM toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yapılacak olan yeni Uşak Aşevi binası hakkında vatandaşlardan maddi destek istedi.
Uşak Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri bugün başlıyor

Çakın, bugünden itibaren Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hazırladığı program hakkında bilgi veren Çakın, ünlü tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan konseri, Cengiz Küçükayvaz tiyatrosu, çocuk tiyatroları, , sema gösterileir, konserler, Ömer Tuğrul İnançer, Mustafa Akgül, Sinan Yağmur ve Tufan Gündüz gibi yazar ve düşün insanları ile söyleşiler, kum sanatçısı Tarkan Köylüoğlu gibi kum sanatçılarının yer aldığı ve 22 Nisan’a kadar sürecek Ramazan ayı etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

“Artık Yenilenmeye İhtiyacı Var”
Şehir genelinde gerçekleştirdiği çok sayıda projeye yenilerini eklemeye hazırlanan Uşak Belediyesi, bu yeni dönem hazırlıklarının bir kısmını, düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu. Toplantıda, yenilenmesi için çalışma başlatılan Uşşak Aşevi hakkında bilgiler veren Başkan Çakın, “Şehrimizin en önemli merkezlerinden birinin, artık yenilenmeye ihtiyacı var” dedi.

Uşşak Aşevi’nin yaklaşık 30 senedir Uşak halkına hizmet ettiğini anlatan Başkan Çakın, “Bu önemli konu için birkaç ay önce bir basın toplantısı düzenlemiştik. Bu toplantının hemen akabinde bizler çalışmalara başladık. Bir dayanışma örneği sergileyerek, bu iş için bir ihtiyaç olan maddi gerekliliği çözüme kavuşturmak istedik. Şehrimizin ileri gelenleri, iş adamları ve sanayicileri de bizleri yalnız bırakmadılar. Ramazan Ayı’nın da gelmesiyle oluşan maneviyat iklimi ile inşallah bir an önce bu aşamayı noktalayarak Aşevimizi yapım aşamasına kavuşturmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Pek Çok İhtiyaca Cevap Verecek
Başkan Çakın aşevinin modernize edilmesi gerektiğini anlatarak şunları kaydetti; “Yaptığımız incelemelerde mevcut aşevinin günümüzde cevap vermesi gereken çoğu hususta yetersiz kaldığını gördük. Bu yenileme konusunu da bu gördüklerimiz ışığında gerçekleştirmek istiyoruz. Şu anda aşevimizin sahip olduğu ne varsa, kapasitesini büyüterek daha iyisini kazandıracağız. Aynı zamanda hamam ve misafirhane ile ihtiyaç sahiplerimizin dışa bağımlılığını azaltmış olacağız.”

Yapacağı projeleri anlattı
Şehrin birçok noktasında önemli projelere imza atıldığını kaydeden Başkan Çakın, “Bu projelerin devamı da elbette gelecek. Yakın zamanda yarı olimpik yüzme havuzumuz için ilk kazmamızı vurduk. Bu atılımla birlikte, daha önceden bu yana yaptığımız Eğitim ve Yaşam Merkezlerine de yenilerini ilave edeceğiz. Eğitim, mahalle içi dayanışma ve kültürel ögelerimiz buralarda canlı tutulacak” diye konuştu.

Ayrıca Karaağaç Göleti’nin bulunduğu bölgeye, kapsamlı bir rekreasyon çalışması başlatıldığını anlatan Çakın, buranın da Uşak’a nefes aldıracağını vurguladı.

Kurtuluş 100’üncü Yıl Unutulmadı
Başkan Çakın, Uşak’ın Kurtuluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan projeleri de anlatarak, “Biz yüzüncü yılımız için çocuğundan yaşlısına herkese ulaşacak projeler ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu istek vesilesiyle şimdiye kadar birçok proje yaptık ve yapmayı da sürdürüyoruz. Bunlardan bir tanesi de Atapark’taki kulemizin, bir yüzüncü yıl müzesine çevrilmesi olacak. İçerisinde çeşitli balmumu heykeller, panoramik görüntüler ve kurtuluş destanımıza dair çeşitli bilgiler yer alacak olan müzemiz, hem yüzüncü yılımızdan bir hatıra kalacak hem de belki 200 yıl sonra bile o destanın hatırlanmasını sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“Tüm Hemşerilerimizi Bu Etkinliklere Bekliyorum”
Manevi iklime giriş yaptığımız Ramazan Ayı dolayısıyla, Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hazırladığı programa da değinen Başkan Çakın, “Ramazan Ayı’nın ruhuna hitap eden bir program oldu. Tüm vatandaşlarımızın ilgi alanlarına göre sınıflandırılmış, keyifle takip edeceği çeşitli etkinlikler sergilenecek. Tüm hemşerilerimizi bu etkinliklere bekliyorum” dedi.

Basın toplantısı, Başkan Çakın’ın gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevaplandırmasının ardından sona erdi.
(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler