Başkan Çakın; “Şelale Kafe Uşak’ın otel ihtiyacını gidermek için satılıyor”

Uşak Belediye ve Meclis Başkanı Mehmet Çakın, Şelale Kafeyi de içine alan Huzurpark’ın üzerinde bulunan 12 bin 431 metrekarelik otel alanını, belediyenin paraya ihtiyacı olduğu için değil, Uşak’ın otel ihtiyacı olduğu için satışa çıkardıklarını açıkladı.
Başkan Çakın; “Şelale Kafe Uşak’ın otel ihtiyacını gidermek için satılıyor”

Çakın, alanının satışı öncesi, herhangi bir imar değişikliğine gitmediklerini, buranın imar planı hazırlanırken en baştan burasının otel alanı olarak işaretlendiğini de kaydetti.

“Atapark, Korupark, Tiritoğlu parkı hepsini satalım”

Avukat Yasin Yavuz (İYİ Parti Uşak Belediye Meclis Üyesi)

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Avukat Yasin Yavuz, İmar değişikliği yapılarak otel yapılmak istendiğine karşı olduklarını, Şelale Kafenin bir imar değişikliği ile 12 katlı otel yapılacak hale geldiğini, belediyenin çok paraya ihtiyacı olduğu için burayı satmak istediğini belirterek; “Madem satacaktınız? Geçen yıl dünyanın masrafını yaparak niye tamir yaptırdınız? Burası Uşak halkı için çok nostaljik ve anlamlı bir yerdir. Belediye yine eskisi gibi ucuzu tarife ile işletsin. Gelir elde edilecek diye  Tiritoğlu Parkı, Atapark, Cumhuriyet Meydanı, hepsini satalım o zaman” dedi.

Şelale Kafenin olduğu alanda herhangi bir imar değişikliği yapılarak satışa çıkmadığının altını çizen Başkan Çakın; “Öncelikle biz burayı borçlarımızı azaltmak için gelir elde etmek amacıyla satışa çıkarmadık. Uşak her gün büyüyüp gelişiyor ve ihtiyacı artıyor. Bizden önceki dönemlerde de Uşak’ın otel ihtiyacı düşünülerek burası otel yeri olarak belirlenmiş.

Belediye burası boş kalmasın diye bir takım sosyal tesisler inşa etmiş. Hukuki bakımdan inceleseniz, doğrusu buraya otel alanı yapmaktır.

Biz, burayı uzun küçük tadilatlarla yine halkın hizmetine sokmak amacıyla atıl vaziyette kalmaması için tadilata sokmuştuk. Ancak araya pandemi girince uzun süre hizmete giremedi.

Geçen süre içerisinde yaptığımız incelemede: Uşak Tekstil OSB, Banaz OSB gelişiyor. Uşak’ta, restoranı, sergi ve konferans salonu olan güzel ve kaliteli otellere ihtiyaç olduğunu saptadık. Belediye olarak bizde böyle bir öngörü oluştu.

Huzurpark içerinde bulunan sosyal tesisi de belediye olarak ucuz ve kaliteli bir şekilde biz işletmek istiyoruz. Yeşil Karaağaç, Kalfa Korusu, çocuk kent gibi birçok yerde vatandaşlarımızın ucuz ve kaliteli hizmet alabileceği sosyal tesisler yapmak için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Çarşamba pazarı oda seçimlerinden sonra ele alınacak

İYİ Parti Meclis Üyesi Oktay Yılmaz, “Başkanım, Çarşamba kapalı pazaryeri, aşırı yağış ve soğuktan daha da kötü hale geldi. İnsanlar soğukta ve çamurda çile çekiyor? Buranın yeniden düzenlenmesi konusunda bir çalışmanız var mı?” diye sordu.

Çakın, “Şu anda esnaf odaları seçimleri var. Manifaturacılar Esnaf Odası ve Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası seçimlerini ve yeni seçilecek başkanlarını bekliyorum.

Bu konuda bana biraz daha izin verin. Yeni seçilecek başkanlarla görüşüp fikirlerini alarak bir çalışma yaptıktan sonra pazaryeri konusunda sizleri ve esnafı bilgilendireceğim” şeklinde cevap verdi.

Muhammen bedeli 43 milyon TL’den ihaleye çıktı

Dikilitaş Huzurpark mesire alanı üzerinde bulunan 12 bin 431 metrekare alanın imar durumu 12 katlı otel yapılmasına izin veriyor.

Dikilitaş Mahallesi, 1033 ada 57 parselde kayıtlı olan arsa 3 Şubat Perşembe günü, saat 14.00 de  yeni Uşak Belediyesi binası encümen salonunda 43 milyon TL muhammen bedelle  ihaleyle satışa çıkarılıyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler