Uşak’ta ne çayın tadı kaldı ne de kahvenin

Uşak Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Börekçi çay Ocakları ve kahvehanelerde satılan çay ve kahve fiyatlarını maliyetlerdeki artış nedeni ile yeniden güncellemek zorunda kaldıklarını açıkladı.
Uşak’ta ne çayın tadı kaldı ne de kahvenin

Erkan Börekçi (Uşak Kahveciler Esnaf Odası Başkanı)

Börekçi, son üç ayda her şeye zam geldiği için maliyetlerin arttığını, bir bardak çaya yüzde 25, bir fincan kahveye yüzde 50 zam yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

İlimizde çay ocakları ve kahvehanelerde içilen içeceklere zam yapıldı. Daha önce 2 TL’den satılan bir bardak çay 2,5 TL, 5 TL’den satılan bir fincan Türk kahvesi ve neskafe 7,5 TL’den satılmaya başlandı. Çay ocaklarında satılan dana sucuk yarım ekmek tost 15 TL, tavuk sucuk yarım ekmek 12 TL, yüz adet çay markası fiyatı da 200 TL olarak belirlendi.

Kayıtlı 493 üyesi bulunan Uşak Kahveciler Esnaf Odası başkanı Erkan Börekçi, yapılan zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Börekçi; “Aslında bu zam bile kahveci esnafımızın maliyetini yeterince karşılamıyor. Girdi maliyetleri yüzde yüz artmış durumda. Daha önce 25 TL’ye aldığımız 4 kilo tek sargılı şekerin fiyatı 85 TL’ye çıkmış durumda. Son üç ayda, akaryakıt, doğalgaz her şeye zam geldi. Bizde ilimizde çay ve kahve fiyatlarını yeniden güncellemek zorunda kaldık” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler