Harabeye dönen Kayaağıl Termal tesisleri ne zaman hizmete girecek?

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, belediye tarafından işletilen Kayaağıl Termal Tesislerinin havuz kısmını tekrar vatandaşın hizmetine sunmak için piyasaların oturmasını beklediklerini, yeniden ihale düzenleyerek tadilat ve onarım işini mutlaka yapacaklarını söyledi.
Harabeye dönen Kayaağıl Termal tesisleri ne zaman hizmete girecek?

 

Tolga Pirinçci (İYİ Parti Uşak Belediye Meclis Üyesi)

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Tolga Pirinççi’nin sorusu üzerine tesislerin tadilatı için ihale düzenlediklerini belirten Çakın, fiyat çok yüksek olduğu için ihaleyi iptal ettiklerini, ancak havuz kısmını tamir ederek mutlaka halkın hizmetine açacaklarını vurguladı.

“Havuz kısmını yeniden yapmak daha ekonomik”

Tesis havuzlarının tam bir harabeye döndüğünü belirten İYİ Parti Uşak Belediye Meclis üyesi Tolga Pirinçci; “Kayaağıl Termal Tesisleri Ali Erdoğan’ın başkanlığı döneminde yapıldı. Urası baya bir aceleye getirildi. Daha sonraki Belediye Başkanı Nurullah Cahan döneminde ciddi bir tadilattan geçirildi. Çalışır vaziyetteydi. Bizde tesislerden faydalanıyorduk.

Başkanım son halini görmüşsünüzdür. Buraya bir tabur düşman askeri gelse ve topa tutsa bu kadar harap edemezdi. İçeride ne elektrik, ne su tesisatı var. Tavan yok, çatı yok. Belediye bu hale gelirken hiç mi haberiniz olmadı?

Bence, burayı tamir etmek yerine yıkıp sıfırdan yapmak daha ekonomik ve uzun vadeli olur” ifadesini kullandı.

“Pandemi döneminde hiç bakan olmamış”

Uşak Belediye ve Meclis Başkanı Mehmet Çakın, “Haklısınız. Kayaağıl Termal tesislerinde çok üzücü bir tablo var. Belediye Meclisi bir suçlama makamı değil. Ancak, gerekli bakım ve onarımın zamanında yapılmamasından dolayı bir sıkıntı oluşmuş. Pandemi döneminde de kullanılmaması yüzünden büyük bir tahribat meydan gelmiş.

Burayı tekrar halkımıza kazandırmak için ekibimle çalışmalar yaptık. Bu amaçla yaklaşık 2 hafta önce bir ihale düzenledik. İhaleye bir teklif verildi. O da maliyetinin çok üzerinde olduğu için iptal ettirdik.

Beklediğimizin çok çok üzerinde bir maliyete tadilat yaptıramazdık. Fiyatların yüksek çıkmasında piyasalardaki olumsuz koşullarda etki etti. Birkaç ay piyasaların oturmasını bekleyip, yapılacak işleri gözden geçirdikten sonra yeniden ihaleye çıkmayı düşünüyoruz.

Yine de beklediğimizden yüksek bir tadilat bedeli çıkarsa, burada asgari düzeyde yapılması planlanan işleri elden geçirip halkımızın hizmetine açmak istiyoruz.

Apart kısımda sıkıntı yok. Orayı ciddi bir tadilattan geçirmiştik. Orası halen çalışıyor.  Havuzları da en kısa zamanda hizmete sokacağız” şeklinde cevap verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler