Başkan Çakın; “Ekmek üretim ve satışını artırmak için çalışıyoruz”

Uşak Belediye Meclisi Şubat Ayı oturumunda, İYİ parti Meclisi Grubu tarafından belediye halk ekmek kapasitenin artırılması ve satış noktalarının çoğaltılması talep edildi.
Başkan Çakın; “Ekmek üretim ve satışını artırmak için çalışıyoruz”

Uşak Belediye ve Meclis Başkanı Mehmet Çakın, fırıncılarla rekabet etmeden dengeleri gözeterek üretimi artırmak ve satış noktalarının çoğalması konusunda çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Nurten Bakır (İYİ Parti Uşak Belediye Meclisi Grup Başkanvekili)

İYİ Parti Belediye Meclis Grup Başkan vekili Nurten Bakır, İYİ Parti Belediye Meclis Grubu olarak; ekmeğe yapılan son zamların belediye halk ekmeğe olan ilgisini artırdığını, halkın ucuz ekmek alabilmek için soğukta saatlerce kuyrukta beklediğini, ekmek üretiminin ve satış noktalarının artırılmasını istediklerini belirti.

Başkan Çakın; “Ekmek kısa bir zaman önce ilimizde 3 TL’den satılmaya başlandı. Uşak belediyesi Halk ekmeği 1.5 TL’den satılınca aradaki kar marjı çok açıldı. Biz, tüm vatandaşların ucuz ekmekten yararlanmasını isteyince, restoran ve lokantalar bile halk ekmek almak için sıraya girince uzun kuyruklar oluşuyor.

Ekmek üretiminde dengeyi korumak gerekir. Bizde bu dengeyi koruyarak ekmek üretiminin artırılması ve satış noktalarının çoğalması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler