Atık yağlardan elde edilen gelirle işitme engelliler için ışıklı kapı zili

Uşak Belediyesi dezavantajlı vatandaşlara yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan proje ile çok sayıda işitme engelli vatandaş ışıklı zil sistemine kavuştu.
Atık yağlardan elde edilen gelirle işitme engelliler için ışıklı kapı zili

Uşak’ta yaşayan ve ışıklı kapı ziline ihtiyacı olan aileleri belirleyen ekipler, proje ile ilgili gerekli hazırlıkları tamamladı. Uşak Belediyesi temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplanan atık yağlardan elde edilen gelirle ışıklı kapı zilleri temin edildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipler, evlere giderek ışıklı kapı zillerini monte etti.

Işıklı kapı ziline kavuşan engelli vatandaşlar, ayaklarına gelen bu hizmetten duydukları memnuniyeti belirterek Uşak Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

İşitme engellilerin duyabilen aile bireyleri; “İşitme engelli bireyimiz kapı zili duyamadığı için dışarıda dakikalarca telefonu açmasını bekliyorduk. Işıklı kapı zili sayesinde işitme engelli aile bireyimiz kapıyı hemen açabiliyor. Uşak Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Uşak Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada; “İşitme engelli vatandaşlarımızın kapısını, yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz…

Hayata geçirdiğimiz ışıklı kapı zili projesiyle onların yaşamlarına katkı sağlamaya gayret ediyor; toplumun her kesimini ‘Gönül Belediyeciliği’ anlayışıyla kucaklıyoruz. Işıklı kapı zili projemiz devam edecektir” denildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler