Uşak’ta stokçu ve zamcı avı

Uşak valisi Funda Kocabıyık, ilimizde stokçuluk yapan ve fahiş fiyatla mal satan işletmelere karşı savaş açtı.
Uşak’ta  stokçu ve zamcı avı

Uşak’ta Vali Funda Kocabıyık’ın talimatları doğrultusunda, temel ihtiyaç maddelerinde "stokçuluk", "fahiş fiyat" “KDV indirimi”, “fiyat etiketi” ve spekülatif hareketlere karşı denetimler yapıldı.

 

Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Funda Kocabıyık bugün itibari ile 508 firmada 22 bin 737 üründe fiyat etiketi denetimi, 463 firmada bin 282 ürünün haksız fiyat artışı denetimi yapıldığını kaydetti.

“Stokçuluğa ve fahiş fiyat artışına fırsat vermeyeceğiz”

İl Merkezi ve ilçelerde görevli ekiplerce marketlerdeki yağ fiyatları ve stokçuluğa karşı denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini ifade eden Vali Funda Kocabıyık, “Ekiplerimiz bugün marketlerde raf ile kasa fiyatları arasında uyuşmazlık olup olmadığı, stokçuluk yapılıp yapılmadığı, fahiş fiyat ve KDV indirimlerinin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığı konularında denetimlerde bulundu. Bundan sonraki süreçte yetkili birimlerce denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek, yapılan denetimler sırasında aksine hareket edenlerin tespit edilmesi halinde mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli adli ve idari işlemler uygulanacaktır. Vatandaşlarımız bu konudaki şikâyetlerini Alo 175 ve Haksız Fiyat Artışı (HFA) Bildirim Uygulaması üzerinden iletebilirler. İlimizde stokçuluğa ve fahiş fiyat artışına fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler