Asel Bebek için vize çıktı istikamet ABD

Doğuştan SMA hastası olan Asel bebek son virajı da döndü. Ailesinin üstün gayreti ve Uşaklıların yardımı ile gerekli tedavi parası tamamlanan Asel bebek için beklenen ABD vizesinin verildiğini duyuran Dinç Ailesi, kendisine destek olanlara teşekkür etti.
Asel Bebek için vize çıktı istikamet ABD

Dinç Ailesi, sosyal medya sayfasından yayınladığı destek mesajında, “Çok şükür vizemizi aldık. Amerika'daki hastanemizi bilgilendirdik bu durumdan ve en yakın zamanda randevu vereceklerini söylediler. Gideceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu fotoğrafı çekebilmemiz için emek vermiş herkese sonsuz teşekkürler.

Siz iyi ki varsınız” ifadesini kullandı.       

Çocukları olmadığı için tüp bebek yöntemi ile ikiz bebekleri olan Saadet ve Rıfat Dinç çifti, ikizlerden Alya bebeğin bir buçuk aylıkken SMA hastası olması ve 7 aylıkken hayatını kaybetmesi ile büyük bir yıkım yaşamıştı.

“AİLE İNSANÜSTÜ BİR GAYRETLE 2 MİLYON EURO TOPLADI”

Bu acıyı yaşarken, sağ kalan Asel bebeğin de 3 aylıkken aynı hastalığa yakalanması ve gerekli paranın bulunup tedavisinin yapılmaması halinde ölecek olması genç çifti kahrediyordu.

Genetik bir rahatsızlık olan SMA (Spinal Musküler Atrofi), diğer adıyla 'Gevşek Bebek Sendromu' adı verilen hastalığın pençesinde olan 2 yaşındaki Asel bebek yaşıtları gibi yiyip içemiyor.  Solunum cihazına bağlı yaşıyor ve yürüyüp hareket edemiyor.

Asel bebeğin Yurt dışında gen tedavisi olabilmesi için 2 milyon 132 bin Euro (Yaklaşık18 milyon TL) gerekiyordu. Dinç Ailesi tek çocukları için olağanüstü bir gayret göstermiş, önce Uşak halkının, sonra tüm Türkiye’nin desteği ile bu parayı toplamayı başarmıştı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler