Uşak’ın 10 yıllık geleceği tasarlandı

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Uşak Üniversitesi ve UTSO işbirliği ile Uşak’ın 2030 yılına kadar olması gereken10 yıllık vizyonu kitaplaştırıldı.
Uşak’ın 10 yıllık geleceği tasarlandı

Uşak Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan ve “Uşak 2030 Vizyonu Arama Konferansı” adı ile yayınlanan kitapta, Uşak’ın 2030’ yılına kadar içerisinde bulunduğu sorunları nasıl çözeceği ve neler yapılması konusunda bilimsel çalışmalara yer verildiği gözlendi.

“PLANLI VE İSTİKRARLI YOL HARİTASI”

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “Daha fazla değer üreten, daha güçlü ve müreffeh Türkiye hedefi ile ilimizin geleceği için gerekli olan eylem belirlemek ve bu planları hayat geçirmek için tüm paydaşlarımızla gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda ‘Uşak 2030 Vizyonu Arama Konferansı’ çalışması; sürdürülebilir ekonomik, sosyal ve kentsel gelişme amacıyla kamu ve özel kurumların katılımıyla dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeler ışığında ilimizi 2030 yılında planlı ve istikrarlı bir yol haritası ışığında hazırlamaktadır.

Uşak 2030 Vizyonu Arama Konferansı” raporu toplumumuzun huzur ve refahı için kurumlarımızı ortak hedefe dönük projelere yönlendirecek ve Uşak’ın geleceğine ışık tutacak bir çalışmanın ürünüdür. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” değerlendirmesinde bulundu.

“SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ MASAYA YATIRILDI”

Çalışmanın yapılmasına öncülük eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Uşak’ın öncelikli olarak 2023 yılı sonrasında önümüzdeki 10 yıllık geleceğini tasarlamak adına yol gösterici olacak olan bu arama konferansı raporunu oluşturmak amacıyla; Uşak Valiliği, Uşak belediyesi, Uşak üniversitesi ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) işbirliğinde 03 – 10 Mart 2020 tarihleri arasında arama konferansı toplantılarında, üniversitemiz akademisyenlerinin öncülüğünde Uşak’ta sanayi, ticaret, tarım, hayvancılık, turizm, ulaşım, altyapı, eğitim ve tasarım alanlarındaki sorunlar belirlenmiş, olası çözüm önerileri bütün yönleri ile detaylı bir şekilde masaya yatırılmıştır” dedi.

“HEDEFLERİ BELİRLEMEDE BELİRLEYİCİ OLACAKTIR”

Çalışmayı değerlendiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, “Şehrin vizyon gelişimi için kamu kurumlarımızın, yerel yönetimlerinizin, üniversitemizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, kaynaklarını ve enerjilerini ortak çalışma kültürü ile kanalize etmesi, hedeflere ulaşmada belirleyici olacaktır” diyerek çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

(SALİH KILINÇ/ÖZEL HABER)

İlgili Haberler