Seranova Seramik’e alıcı çıkmadı

Uşak Tekstil OSB’de bulunan ve borçları yüzünden satışa çıkarılan Seranova Seramik’in ilk satış gününde teklif veren çıkmadığı öğrenildi.
Seranova Seramik’e alıcı çıkmadı

Muhammen bedel fiyatı olarak 159 milyon 617 bin TL’den satışa çıkarılan fabrikanın, 2. satış tarihi olan  27 Eylül tarihinde 70 Milyon bedelle yeniden satışa çıkması ve ucuza kapatmak isteyen bazı firma ve kişilerin bu satışta teklif vereceği öngörülüyor.

Öte yandan UMPAŞ Holding’in Kasım ayında yapılacak genel kurulu için de hazırlıklara başlandığı öğrenildi. UMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Dağdagül ve üyelerden ses soluk çıkmıyor.

Uşak İli, Merkez İlçesi, Beylerhan Mahallesi, Yerköprü Mevkii'nde yer alan 37bin 956 metrekare yüzölçümüne sahip olan Seranova Seramik Fabrikası 159 milyon 617 bin TL muhammen bedel ile icradan 31 Ağustos (Dün) satışa çıkarıldı. Ancak teklif satışa çıkarıldı. Ancak tekif veren olmadığı için satış 27 Eylül 2021 tarihine ertelendiği öğrenildi.

UCUZA KAPATMAK İÇİN ALICILAR 2. SATIŞ GÜNÜNÜ BEKLİYORLAR

Merkezi Uşak’ta olan ve  kuruluşu 1990’lara kadar giden ve bir zamanlar İSO ikinci 500 firmalar içinde yer alan Seranova Seramik Fabrikas ı( eski unvanı UMPAŞ SERAMİK ) başta SSK borcu olmak üzere devlete ve bankalara olan borçları yüzünden icra yolu ile satışa çıkarıldı.

www.usakgundem.com İnternet Sitesi olarak edindiğimiz bilgilere göre ilk gün satışında alıcı çıkmadı. Bunun nedeni olarak da 2. Satış tarihi olan 27 Eylül de fabrikanın 70 Milyon TL’nin üzerinden artırmaya giremesi ve taliplerin kar etmek amacıyla ilk gün satışına girmediği kulislerde dillendiriliyor.

Fabrikaya, 2’si Uşak’tan birisi Bilecekten olmak üzere, 2 firma ve 1 kuruluşun talip olduğu ve  27 Eylül tarihindeki satışta kesinlikle fiyat verileceği öğrenildi.

UMPAŞ Holding Yönetimi, konkordato için Uşak 3. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak Konkordato talebinde bulunmuş ve 3 aylık geçici süre alarak hakkındaki Kanuni Takipleri durdurmak istemişti. Ancak bu talep kabul edilmemişti.

Çoğu gurbetçi 5 bin 500 ortağı olan UMPAŞ Holding ve 500 işçinin çalıştığı Seranova Seramik Fabrikası için haciz işlemleri başlatılmıştı.

FABRİKADA ÜRETİMİN BAŞLADIĞI İDDİA EDİLİYOR

Öte yandan Seranova Seramik Fabrikası’ndan kafa karıştıran haberler gelmeye devam ediyor. Manisa’da faaliyet gösteren bir seramik fabrikası ortağı Uşak’a gelerek fabrikada bir holde üretim yapmaya başladığı ve yüze yakın işçinin işbaşı yaptığı kulislerde konuşuluyor.

İcradan satışlarda adı geçmeyen bu iş adamının icradan satışa çıkarılan fabrikayı taşıma doğalgaz ve Beylerhan köyünden çektiği elektrik enerji hattından aldığı belirtilen enerji ile nasıl çalıştırdığı ve bundan sonrada nasıl çalıştıracağı da merak edilen konuların başında geliyor.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler