Aranan 15 kişi Uşak polisinden kaçamadı

Uşak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların yakalanması, uyuşturucu ile mücadele, organize suçlar ve siber suçlarla mücadelede yine bir çok başarılı operasyona imzasını attı.
Aranan 15 kişi Uşak polisinden kaçamadı

Uşak Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 21 bin 672 şahsı sorguladığı, aranan 15 şahsı yakaladığı ve bu şahıslardan 11 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından basın kuruluşlarına gönderilen bülten incelendiğinde, özellikle uyuşturucu suçlarında yaşanan düşüş gözden kaçmadı. Uşak Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bir hafta boyunca yaptığı çalışmalarda; 8 olaya müdahale ederken 12 şüpheli şahsa adli işlem yaptı.

Ayrıca, 10 gram metamfetamin, bir miktar da sentetik ecza ele geçirdi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin de   

İl Geneli Mali ve Ulusal Güvenliğe yönelik suçlar kapsamında; 1 adet tefecilik ve 5 adet FETÖ/PDY olmak üzere toplam (6) olayda (6) şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yaptığı duyuruldu.

Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında, 1 olayda 1 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yaptığı, ayrıca PKK/KCK bölücü terör örgütü kapsamında bir (1) şahsın bilgi sahibi olarak ifadesi aldığı öğrenildi.

Siber Suçlarla Mücadele Mube müdürlüğü ekipleri; 10 adet nitelikli dolandırıcılık, 4 adet banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması, (4) adet Bilişim Sistemlerini Engelleme, Bozma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme, 14 adet Müstehcenlik, 1 adet nitelikli hırsızlık olmak üzere meydana gelen toplam 33 olaya müdahale ettiği ve 15 şüpheli şahsa işlem yaptığı bilgisine de bültende yer verildi.

Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 8.265 araç kontrol edilirken, 27 aracın trafikten men edildiği, bin 625 araç sürücüsüne idari para cezası tatbik edildiği belirtildi.

 Pandemi tedbirleri kapsamında 1bin162) Personel, 427 ekibin katılımıyla yapılan denetim ve kontrollerde Covid-19 tedbirlerine aykırı davranmaktan 503 şahsa idari yaptırım cezası tatbik edildiği de açıklandı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler