Bakan Dönmez Karadeniz gazı için net tarih verdi! O tarihte kullanıma başlanacak

Bakan Dönmez Karadeniz gazı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karadeniz gazının Nisan ayı sonuna kadar kullanıma sunulacağını açıkladı.
Bakan Dönmez Karadeniz gazı için net tarih verdi! O tarihte kullanıma başlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yapmış olduğu açıklamalara göre Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden dolayı ertelenen Karadeniz gazı ile ilgili tarih verdi. Bakan Dönmez, 'Nisan sonunda Karadeniz gazını karada yakacağız.' diyerek müjdeli haberi kamuoyuna verdi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez enerji sektöründeki son gelişmeler ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem sonucunda 11 ilde yaşanan büyük yıkımlar sebebiyle çoğu program ertelendi. Karadeniz gazı ile ilgili çalışmalarda ertelenmişti. Bakan Dönmez ise bu konu ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada ise Karadeniz gazının Nisan ayının sonunda kullanıma sunulacağı Bakan Dönmez tarafından açıklandı. 

NİSAN AYI SONUNDA KULLANILACAK

Bakan Dönmez şubat ayında kullanıma sunulması planlanan Karadeniz gazının Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ertelendiğini ve Nisan ayının sonunda kullanıma sunulacağını açıkladı. Bakanı Dönmez açıklamalarının devamında şu cümleleri kullandı; 'Hedefimizden vazgeçmiş değiliz. Türkiye sadece transit bir ülke olarak gözükmesin. Doğal gaz ticaret hedefimizi bir yıl içinde hayata geçirmiş olacağız. Artık kendi gazımız da var. Türkiye olarak yıllık 55/60 milyar metreküp doğal gaz kullanıyoruz. Sisteme 100 milyar metreküp gaz getirme olanağımız var. Komşu ve talep eden ülkeler ile iyi bir diplomasi ortaya koyduk. Onlarda bu çalışmanın tamamlanmasını bekliyorlar." dedi.

Karadeniz gazı ile ilgili vatandaşları verilen sözün tutulacağını söyleyen Bakan Dönmez Karadeniz gazının Nisan ayı sonunda kullanıma sunulacağını açıkladı. 

İlgili Haberler