Son dakika! Bakan Koca'dan salgın açıklaması

Bakan Koca sosyal medya hesabı üzerinden ortaya atılan salgın iddiaları ile ilgili açıklamalar yaptı.
Son dakika! Bakan Koca'dan salgın açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada depremden etkilenen bölgelerde herhangi bir salgın hastalık belirtisinin olmadığını söyledi. 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapıldı. Sağlık Bakanı Koca Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada bazı yayın organlarına kendisini İskenderun Sahra Hastanesi başhekimi olarak tanıtarak bölgede salgın hastalık olduğunu yönelik yapılmış olunan açıklamalar ile ilgili iddiaları yalanladı. Bu konuda incelemelerin başlatıldığını söyledi. 

BÖLGEDE SALGIN HASTALIĞA İŞARET EDEN BİR DURUM KESİNLİKLE YOKTUR

Bakan Koca tarafından söz konusu iddiaları ortaya atan kişi hakkında ve bu iddiaların ortaya atılması hakkında detaylı açıklamalarda bulunuldu. Yapılan açıklamaların ardından ise şu ifadeler ile açıklamalara devam edildi;

"İyi Parti Genel Başkanı Danışmanı unvanını kullanan ve kendisini sözde başhekim olarak tanıtan Dr. Hasan Sami Özvarinli’nin iddiaları sorumsuzca ve tamamen mesnetsizdir. Nedeni anlaşılamayan ve kitleleri yanlış yönlendiren bu tür eylemlerin, korku ve endişeye yol açması, salgın hastalık kadar tehlikelidir.

Halk sağlığını riske ederek bu tür sorumsuzca davranış sergileyenler hakkında gerekli takibat yapılacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Bir kez daha ifade etmekte yarar görüyorum. Depremden etkilenen bölgelerde sağlık hizmetleri ve halk sağlığı tedbirleri en üst seviyede yürütülmektedir. Bölgede salgın hastalığa işaret eden bir durum kesinlikle yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." diyerek açıklamalara son verildi. 

Bölgede salgın hastalığa işaret eden hiçbir belirtinin olmadığını vurgulayan Bakan Koca bu konuda ortaya atılan iddiaları kesin bir dille yalanladı. İşte Bakan Koca tarafından Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamalar;

İlgili Haberler