77 ilde yaşayan vatandaşlara ödemeler yapılacak! Başvuru yapan kişilere 500 TL ödemelerini alacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından gelen açıklamayla 77 şehirde kuralar tamamlandı.
77 ilde yaşayan vatandaşlara ödemeler yapılacak! Başvuru yapan kişilere 500 TL ödemelerini alacak

77 ilde yaşayan vatandaşlara ödemeler yapılacak! Başvuru yapan kişilere 500 TL ödemelerini alacak - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından gelen açıklamayla 77 şehirde kuralar tamamlandı. Ülke genelinde yükselen konut fiyatlarını biraz da olsa düşürmek ve alt gelir grubunda yer alan vatandaşların da ev sahibi olmalarını sağlayabilmek amacıyla; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından 250 bin sosyal konut projesi hayata geçirilmişti.

Yapılan proje sonrasında 81 şehirde başvurular gerçekleşirken bu süreçte de başvuru parası ücreti olarak ödenen rakamlardan birisi olan 500 TL'lik ücrete herkesin başvuru yapabilmesi adına uygun tutulmuştu.

Kura sonrasında ise hak sahibi olamayanlar ya da reddedilen kişiler için de Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından başvuru iadeleri başladı.

BAŞVURU İADELERİ BAŞLADI

Ülke genelinde bu yıl alt gelir grubu vatandaşların ev sahibi olabilmelerini sağlamak amacıyla 81 il genelinde 250 bin sosyal konut projesi hayata geçirilirken dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olabilmeleri adına da 81 şehirde başvuru yapabilmelerine de olanak sağlayan proje doğrultusunda 500 TL kayıt ücreti alındığı belirtilmişti. Projeye başvuru yapan fakat bu süreçte kura çekimi ile adına da konut isabet etmeyen kişilere de para iadesi yapılmaya başlandı.

Projelere başvuru yapıp sonrasında da adına TOKİ evi çıkmayan vatandaşlara da başvuru paraları olarak yatırmış oldukları 500 TL ücretini geri iade alabilecekleri belirtilmişti. Kurada adına konut isabet eden kişilerin TOKİ tarafından yapılacak bi sonraki açıklamayı beklemeleri beklenirken konut fiyatı içerisinde de düşülecek olup sonrasında da 500 TL kalan tutar için de belirlenen ödeme takvimiyle beraber sürecin işleyeceği ifade edildi. Para iadesi almak isteyen kişilerin başvuru yaptıkları banka üzerinden de talepte bulunabilecekleri açıklandı.

500 TL PARA İADELERİ NASIL ALINACAK?

Türkiye'de başvuru yapacak kişilerin 500 TL para iadeleri için de başvuru yapmış oldukları banka şubesi veya internetten bankaların internet adresleri üzerinden de para iadesi alabileceği açıklandı. Çekiliş işlemlerinin de tamamlanmasının hemen sonrasında 77 şehirde başvuru yapan kişilerin kimlik numaraları ve cep telefon numarası üzerinden de işlemlerin yapılabileceği ifade edildi. 

İlgili Haberler