Bakan Kurum açıkladı! 34 bin konutun inşasına başlandı

Bakan Kurum Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devam eden çalışmalar ile ilgili açıklamalar yaptı. Bu kapsamda 34 binanın ise yapımına başlandığını bildirdi.
Bakan Kurum açıkladı! 34 bin konutun inşasına başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum depremden etkilenen illerde yapılacak olan konutlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum Elazığ AFAD Müdürlüğü İl Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamalara göre depremden etkilenen illerde 1 milyon 875 bin binada incelemelerin yapıldığı söyleyen Kurum yapılan bu incelemelerde 883 bin bağımsız bölümden oluşan 301 bin binanın yıkılacak, acil yıkılacak veya orta hasarlı olduğunun tespinin yapıldığını açıkladı. Bununla birlikte 34 bin binanın ise yapımına başlandığını söyledi. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından devletin tüm imkanlarıyla çalışmalara devam ettiğini söyleyen Bakan Kurum enkaz kaldırma süreçlerinin, çadırkent ihtiyaçlarının koodineli bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Sağlam zeminlerde ve konutlarda da deprem görüldüğü fakat bu yapılara bir zarar gelmediğini söyleyen Kurum yapılacak olan yapıların en doğru adımlar ile başlanacağını söyledi. 

34 BİN BİNANIN YAPIMINA BAŞLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından çalışmaların hala sürdüğünü söyedi. Depremden etkilenen illerde hasar tespit çalışmalarının yapıldığını ve enkaz çalışmalarının hala sürdüğünü söyleyen Kurum deprem bölgelerinde ise 34 bin binanın yapımına başlandığını açıkladı. 

Bakan Kurum Elazığ AFAD Müdürlüğü İl Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamalarda ayrıca kentsel dönüşümün her zaman destekleneceğini ve bu konuda çalışmaların sürdürüleceğini de bildirdi. Söz konusu proje ile ilgili yüklenici firmalara ve müteahhitlere de verilen destek paketi ile ilgili daha önce açıklamalarda bulunduğu ve bu güzel haberi duyurduklarını söyledi. Kentsel dönüşümün ise her zaman teşvik edileceğini açıkladı. 

İlgili Haberler