Youtube hız düşürüyor! Reklamları engelleyenlere özel uyguama!

Video paylaşım platformu Youtube tarafından reklam engelleyicilere açılan savaş hız kesmeden sürüyor. Youtube şimdi yeni bir hamle ile tartışma konusu oldu.
Youtube hız düşürüyor! Reklamları engelleyenlere özel uyguama!

Dünyanın en büyük video içerik platformu olan Youtube abonelerden ücret almanın her yolunu denemeye başladı. Bunun için Youtube Premium uygulamasını sunan platform kullanıcılara abonelik ücreti karşılığında reklamsız video izleme imkanı vaat ediyor. Ancak reklam engelleyici programlar ile kullanıcılar Youtube videolarını ücretsiz olarak izleyebiliyorlar.

REKLAM ENGELLEYİCİ KULLANANLARI KAPATMAYA ZORLUYOR

Youtube reklam engelleyici program ile giriş yapan ve reklamları devre dışı bırakan kullanıcılara yönelik çeşitli tedbirler uyguluyor. Kasım 2023’te alınan ve uygulamaya sokulan tedbire göre kullanıcıların bu programı kapatmaları isteniyordu. Ancak bu durum izinsiz uzantı takibine girdiği için çok fazla sürdürülemedi.

Youtube bugün devreye soktuğu yeni tedbir ile reklam engelleyici programlara yönelik yeni bir hamle yaptı. Bu kullanıcıların video izlemeleri engellenmiyor. Ancak video indirme hızları düşürülüyor ve böylece video kalitesi daha düşük oluyor. Çok sayıda kullanıcının karşılaştığı bu durum ile beraber Youtube reklamlardan para kazanmayı iyice kafasına koymuş görünüyor.

KOMUT DOSYALARINI YASA DIŞI TAKİP EDİYOR

Youtube kullanıcıların komut dosyalarını takip ederek yasa dışı bir eylemde bulunuyor. Avrupa yasalarına göre suç olan bu durum Youtube platformunun başını ağrıtacağa benziyor. Çok sayıda ülkede Youtube hakkında şikayetler yapılırken bu şikayetler sonucunda platform ciddi tazminatlar ödemek durumunda kalabilir.

Youtube için reklamlar üzerinden daha fazla para kazandıracak bir sistem üzerinde çalışıldığı iddiaları da gündeme geliyor. Bunun için Youtube sisteminde çok köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Özellikle çok izlenen videoların sahiplerine ek olarak daha fazla kazanç sağlayarak sadece Premium kullanıcılarına açık yapılması üzerinde durulduğu iddia ediliyor.