Ekran bağımlılığı ile mücadele başladı!

Tüm dünyada artan ekran bağımlılığı nedeniyle önlemler alınmaya başlanırken Türkiye'de de mücadele konusunda farkındalık programları devreye alındı.
Ekran bağımlılığı ile mücadele başladı!

Gelişen teknoloji hayatımızı pek çok alanda kolaylaştırsa da ne yazık ki olumsuzlukları da arttırıyor. Özellikle de akıllı cep telefonları sonrasında ekran bağımlılığı oranları da artmıştı. Hem ekranda geçirilen sürenin artması hem de yaşın düşmesi üzerine alarm seviyesine geçilirken Türkiye'de de ekran bağımlılığı farkındalık eğitimlerine başlanmıştı.

SİNOP'TA EKRAN BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE BAŞLADI!

Sinop Üniversitesi Türkeli Meslek Yüksekokulu tarafından Cumhuriyet İlkokulunda "Ekran Bağımlılığı Farkındalık" etkinliği düzenlendi.

Türkeli Meslek Yüksekokulu'ndan Öğretim Görevlisi Sultan Özçelik Oğuzmert ve Öğretim Görevlisi Ebru Koca'nın liderliğinde gerçekleştirilen "Ekran Bağımlılığı Farkındalık" temalı kukla tiyatrosu projesi, Türkeli Kaymakamlığı, Türkeli Gençlik Merkezi ve Türkeli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliğiyle Cumhuriyet İlkokulu 2-A ve 2-B sınıflarında başarıyla tamamlandı.

fardkindalik.jpg

Proje kapsamında, teknoloji bağımlılığıyla ilgili bilgilendirici konuşmalar gerçekleştirildi ve öğrencilere bu konuda farkındalık oluşturuldu. Özellikle teneffüslerde, Türkeli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, miniklerle bir araya gelerek eğlenceli oyunlar oynadılar.

Bu oyunlar, öğrencilere hareketli bir yaşam tarzının önemini vurgulayarak daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulundu. Etkinlik sırasında, öğrencilere yönelik yapılan oyunlar aracılığıyla beyinlerinin daha aydın, dinç ve uyanık kalmasının önemi anlatıldı. Ayrıca, ekran bağımlılığının negatif etkilerine karşı doğa ile iç içe olmanın ve kitap okumanın önemine vurgu yapıldı.

Düzenlenen eğitim programı kapsamında öğrencilere eğlenceli anlar yaşatılırken aynı zamanda ekran bağımlılığını kırmak adına sağlıklı alışkanlıklar kazanmaları adına rehberlik hizmeti de sağlanmış oldu. Öğrenciler ve öğretmenler farkındalık eğitimi için teşekkürlerini sunarken gün sonunda hatıra resmi çekildi.