Bu kulaklığın şarjı hiç bitmiyor!

ABD’de düzenlenen teknoloji fuarı CES 2024’te yeni teknolojik ürünlerin tanıtımı yapılıyor. 3M tarafından üretilen şarjı hiç bitmeyen kulaklık büyük ilgi gördü.
Bu kulaklığın şarjı hiç bitmiyor!

CES 2024’te çok sayıda teknolojik ürünün tanıtımları yapılıyor. Bu ürünler arasında bazıları özellikle dikkat çekiyor. Bunlardan birisi de 3M tarafından üretilen ve şarjı hiç bitmeyen kulaklık oldu. Aslında bu kulaklığın şarjının hiç bitmemesi değil de kullanılan sistemi dikkat çekiyor. Bu sistem ile kulaklığın şarjının bitmesine imkan sağlanmıyor.

ÇEVRE DOSTU ÜRETİM!

Dış ve iç mekan ışığını sürekli bir şarja dönüştürmek için güneş pili teknolojisini kullanan 3M, kendi kendini şarj eden kulaklığını tanıttı. Cihaz aynı zamanda çevre dostu bir ürün olarak dikkat çekiyor. Kısmen geri dönüştürülmüş plastik ve elektronikten üretilen cihazın üretildiği tesis de güneş enerjisi ile çalışıyor.

İÇ MEKANLARDA DA ŞARJ OLUYOR

Üretilen cihaz mevcut ışığı temiz elektrik enerjisine dönüştürebiliyor. Üstelik direkt olarak güneşi görmesine de gerek yok. İç mekanlarda da aynı şekilde çalışma özelliğine sahip olan kulaklığı ayrıca şarj etmeye gerek kalmıyor.

3M Peltor WS Alert XPV ismi ile tanıtılan kulaklık aşırı gürültülü ortamlarda çalışanlar düşünülerek üretilmiş. Bluetooth özelliği olan kulaklık bu sisteme sahip cihazlara da kolaylıkla bağlanabiliyor. Bunun yanında cihazda gürültüyü önlemek için de dahili mikrofon bulunuyor.

Kulaklık üzerinde Bas-Dinle düğmesinin olması ise ayrı bir imkan sağlıyor. Çevredekilerle iletişime geçmek isteyenler bu düğmeye basarak kulaklığı çıkarmak zorunda kalmayacaklar.

ABD FİYATI BELLİ OLDU!

3M tarafından üretilen ve şu anda benzersiz olan kulaklık için fiyat da belli oldu. ABD fiyatı 600 dolar olarak açıklanan kulaklık şimdiden ilgi göreceğe benziyor. Mart ayında bu ürünün satışa çıkması beklenirken henüz satışı yapılmıyor. Türkiye piyasasına ne zaman geleceği ve fiyatının ne kadar olacağı konusunda ise henüz herhangi bir bilgi verilmedi.