WhatsApp’tan gelen bu mesajlara sakın cevap vermeyin! Banka hesabınızı boşaltıyorlar

Tüm dünyanın en sık kullandığı konuşma ve mesajlaşma uygulamaları arasında olan WhatsApp son dönemlerde dolandırıcıların en sık kullandığı uygulama haline geldi. Son günlerde kullanıcılar "+1" ile başlayan pek çok numaradan mesaj aldığını söylüyor!
WhatsApp’tan gelen bu mesajlara sakın cevap vermeyin! Banka hesabınızı boşaltıyorlar

Dolandırıcılar artık WhatsApp’ı tercih etmeye başladı. Yurt dışı kaynaklı olduğu görülen bu numaralar üzerinden kullanıcılara bir iş teklifi yapılıyor. Mesajların sıklığı ve şekli kullanıcıları rahatsız ederek, mesajlarına cevap almak isteyen dolandırıcılar da ödül, iş ve yarı zamanlı iş teklifleri yapıyor.

RAHATSIZ OLUYORLAR

Kullanıcılar sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda son dönemlerde sıkça artan Whatsapp mesajlarından rahatsız olduklarını dile getirdi. Farklı ülkelerden iş adı altında atılan mesajlardan rahatsız olan kullanıcılar bu numaraları nasıl engelleyeceklerini araştırmaya başladı.

BANKA HESABINIZI BOŞALTABİLİRLER

Konu ile ilgili yapılan araştırmanın sonuçlarına göre WhatsApp yabancı numaralar sorununda son 1 yılda şikayetler tavan yapmış durumda. Kullanıcıların bu numaralar karşısında yapabilecekleri tek şey numaraları engellemek.

İş vaadi ile atılan mesajlara cevap verip basit yorum görevlerini yapmanız halinde size 50 – 100 TL gibi rakamları yatıracaklarını söylüyorlar. Yatırıldığına dair de banka hesabınızdan ekran görüntüsü isteyen dolandırıcıların asıl işi burada başlıyor. Çünkü dolandırıcıların asıl işi size görev yaptırmak değil, banka hesabınızı boşaltmak! Bu durumla karşılaşmamak için bu tür numaralardan “Merhaba” mesajı aldığınızda hemen numarayı engellemek!