WhatsApp'ta bugünden itibaren geçerli büyük değişiklik

Dünyanın en çok sevilen ve en sık kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında olan Whatsapp, son dönemlerde yaptığı güncellemelerle dikkat çekmeye devam ediyor. Aktarılan son habere göre Whatsapp yeni özellikleri kullanıcılar tarafından çok beğenilmedi!
WhatsApp'ta bugünden itibaren geçerli büyük değişiklik

WhatsApp yeni bir güncelleme özelliği ile yeniden gündeme geldi. Aktarılan son habere göre WhatsApp hem Android hem de iOS kullanıcıları için yedekleme konusunda önemli bir yenilik yaptı. Bu yenilik, pek çok kullanıcının hoşuna gitmeyecek gibi gözüküyor!

WHATSAPP’TA BÜYÜK YENİLİK

Dünya genelinde kullanılan bir uygulama olan WhatsApp bugün yedekleme konusunda bir yenilik yapıyor. Android ve iPhoneler’deki sohbet geçmişi bulut üzerine yedeklenebiliyor. Google üzerindeki yedekleme işlemleri de Google üzerinden depolama alanı ile yapılabilirken, bu uygulama iPhoneler için iCloud üzerinden yapılabiliyor.

2023/10/06/whatsapp-channels.jpg

ARTIK BUGÜN DEĞİŞİYOR

WhatsApp yedeklemeleri için iCloud üzerinden kota düşürülüyordu. Ancak Google’de kota düşmesi olmuyordu. Bugün kullanıcılar için yapılan bu değişiklikle birlikte artık bu durum farklılaşacak. WhatsApp ve Google aralarında bir anlaşmaya imza attı. Buna göre artık yedeklemeler Google bulut üzerinde de olacak.

KULLANICILARIN HOŞUNA GİTMEYECEK

Bugünden itibaren gelen bu özellik kullanıcıların hoşuna gitmeyecek. Çünkü sınırsız yedekleme olayı olmayacağı için direkt olarak kotadan düşecek. WhatsApp uygulaması içerisindeki verilerin yedeklemesi için Gmail, Google Hesapları, Google Drive paylaşımları için 15 GB’lık ücretsiz kota kullanılacak.

WhatsApp’tan silinen büyük fotoğraf ve dosyalar ne yazık ki buradaki depolama alanından da silinecek. Bu şekilde Google Bulut hesabı üzerinden yer açılacak. Dosyalarını silmek istemeyenler ek ücret ödeyerek depolama yeri satın almak zorunda kalacak.