2000 2008 arası sonrası sigortalı olanlara müjde SON DAKİKA! 2. EYT piyangosu KADEMELİ EMEKLİLİK geliyor

Milyonlarca kişiye yeni emeklilik müjdesi son dakika duyuruldu. Kademeli emeklilik tablosu yayımlandı 43 44 45 48 50 yaşla erken emeklilik...
2000 2008 arası sonrası sigortalı olanlara müjde SON DAKİKA! 2. EYT piyangosu KADEMELİ EMEKLİLİK geliyor

2000 2008 arası sonrası sigortalı olanlara müjde SON DAKİKA! 2. EYT piyangosu KADEMELİ EMEKLİLİK geliyor - AK Parti tarafından hazırlanan yeni kanun teklifi ile Türkiye'de emeklilik şartları bir kere daha değiştirilmiş, 1999 senesinde yapılan yasal düzenleme ile getirilen yaş şartı için düzenlemeye gidilmişti.

Mecliste kabul edilen ve uygulamaya alınan yeni kanun teklifi kapsamında ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler için yaş şartı kaldırılmış, bu kişilere prim günü ve yıl şartını doldurmaları durumunda hemen emekli olma hakkı verilmişti. Yapılan düzenlemeden 3 milyon EYT'li yararlanırken staj ve çıraklık sigortası mağdurları ile EYT'yi kıl payı kaçıranlar ise yeni taleplerde bulunmuşu.

EYT'Yİ KIL PAYI KAÇIRANLARA KADEMELİ EMEKLİLİK TABLOSU YAYIMLANDI!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini adeta kıl payı kaçıran kişiler düzenlemeye tepki gösterirken bu kişiler Emeklilikte Adalet Derneği EMADDER çatısı altında toplanarak seslerini duyurmaya çalışmışlardı. Yapılacak olan düzenleme ile kademeli emeklilk talep eden kişiler ancak bu şekilde adil bir emeklilik sistemi getirilebileceğini ifade ederek 81 ilde örgütlenmeye başlamışlardı.

00.jpeg

Sadece tek bir günle bile EYT kapsamı dışında kalan yani ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 değil de 9 Eylül 1999 olan kişilerin bile tek 1 gün fark için 17 sene fazla çalışacak olması düzenlemenin tepki çekmesine neden olmuştu.

0000.jpg

EMADDER tarafından yayımlanan kademeli emeklilik tablosunda ilk işe giriş tarihi 2000 senesi olan kadınlar 43 erkekler ise 45 yaşında olmak üzere 6325 prim günü olması durumunda emekli olacaklar. Yani düzenlemede prim gün sayısı son derece yüksek tutulurken düzenlemenin amacı işe erken yaşta giren ve dolu dolu çalışan kişilerin emekli olmak için EYT'lilerin belki de 3 katı süre çalışmak zorunda kalacak olmaları zorunluluğunu ortadan kaldırmak olarak açıklandı. Düzenlemenin hükümet tarafından onay görüp görmeyeceği ise merak konusu oldu.