Artık zeytinyağı değil ALTIN diyeceksiniz! Yemeğe salataya gıdım gıdım döktürecek DEV ZAM açıklandı

Zeytinyağı fiyatları için ne yazık ki rekor zam açıklaması yapıldı. Marketlere yetişmeden siz yetişin stok yapın!!!
Artık zeytinyağı değil ALTIN diyeceksiniz! Yemeğe salataya gıdım gıdım döktürecek DEV ZAM açıklandı

Artık zeytinyağı değil ALTIN diyeceksiniz! Yemeğe salataya gıdım gıdım döktürecek DEV ZAM açıklandı - Enflasyonda yaşanan yükseliş maliyetleri de körüklerken yılbaşında yapılacak olan maaş zamları daha açıklanmadan ne yazık ki pek çok ürün ve hizmete zam yağmuru yaşanmaya başlandı.

Bu sene hem enflasyon hem de düşük kalan rekolteden etkilenen zeytinde yaşanan fiyat artışı zeytinyağı fiyatları içinde alarm zillerinin çalmasına başladı. Fiyatlarda beklenen rekor yükseliş sonrasında üreticiler vatandaşları ucuz olarak satılan ancak sahte olan tağşiş ürünlere karşı uyardı.

ZEYTİNYAĞI ALIM FİYATI 2023 AÇIKLANDI!!!

Zeytinyağı fiyatları hakkında açıklama yapan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, "Bu yıl dünya rekoltesi yanında Türkiye'de de rekolte gerileyecek. Buna karşın zeytinyağına talebin artmaya devam etmesi fiyatları yukarı çekiyor. Tariş 0,3-0,5 asit zeytinyağı alım fiyatını 295 TL olarak açıkladı. Bu da perakende fiyatının artacağını gösteriyor. Beklentimiz zeytinyağı perakende fiyatlarının 320 TL'nin altında olmayacağı yönünde. Geçen yıl bu zamanlar zeytinyağı perakende fiyatı 115 TL idi" diyerek fiyatların 2 katına çıkabileceğini ifade etti.

en-ucuz-yag.jpg

İzmir Ticaret Borsası Meclis Üyesi Mehmet Alp ise Tariş'in beklentilerin üzerinde fiyat açıklamasının piyasa fiyatlarını tetiklemek amacıyla değil, ürünün şu anda piyasada az bulunması nedeniyle olduğunu anlatarak, "Üretici de açıklanan bu fiyatlardan memnun. Güneyde sızma zeytinyağının perakende fiyatları 280-300 TL arasında. Kuzey bölgelerinde ise bu rakam 400 TL'ye yaklaşıyor. Zeytinde yok yılı olduğu için perakende fiyatları önümüzdeki aylarda daha da artabilir" dedi.

MARKETLERDE EN UCUZ ZEYTİNYAĞI FİYATI İÇİN REKOR ZAM AÇIKLANDI!!! ZEYTİNYAĞI'NA ZAM VAR MI, GELECEK Mİ?

Edremit Körfezi Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Federasyonu Başkanı Mehmet Hakkı Semercioğlu yapmış olduğu açıklamasında "Fiyatlar artmaya devam ederse tüketicimizi kaybedeceğiz. Perakende fiyat şu an 400 TL civarında, bu darlık sürerse 500-600 TL seviyelerinde seyir edecek. Bu da biz üreticileri tüketicilerinden koparır. 1,8 kilograma çıkan Türkiye'nin kişi başı zeytinyağı tüketimi önemli ölçüde azalır" diyerek hükümetin çok acil bir şekilde sübvanse desteği sağlaması gerektiğini ifade etti.