Ücretli Twitter test ediliyor! Para ödemeyen paylaşım yapamayacak!

Twitter platformunun Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından büyük değişiklikler yapılmaya devam ediliyor. Son olarak Twitter’ın ücretli olması için denemeler yapıldığı ortaya çıktı.
Ücretli Twitter test ediliyor! Para ödemeyen paylaşım yapamayacak!

Elon Musk satın aldığı Twitter platformunu bambaşka bir yer yapmayı kafasına koydu. Twitter sosyal medya platformunun ismini bile X yapan Elon Musk çok önemli değişiklikler yapmaya devam ediyor. Dünyada kullanıcı sayısı açısından önce gelen sosyal medya mecralarından olan Twitter için Premium Abonelik devreye girmişti. Premium Abonelik ile kısmen ücretli olan platform bu aboneler için mesajlarda karakter sınırlamasını da kaldırmıştı. Ayrıca etkileşime göre Premium aboneler aylık gelir dahi elde edebiliyorlar.

NOT A BOT PROGRAMI TEST EDİLİYOR

Twitter için yeni bir özelliğin daha test edildiği ortaya çıktı. Bu sosyal medya platformunda en çok şikayet konusu olan bot hesaplardan kurtaracak olan bu sistem ile beraber artık gerçek kullanıcıların Twitter’da yer almaları sağlanabilecek. Onaylanmamış yani premium abonelikleri olmayan tüm kullanıcılar bu sisteme yıllık ücret ödeyerek dahil olabilecekler.

1 DOLAR ÖDENECEK!

Yeni Zelanda ve Filipinler’de test edilen Not A Bot programı şu anda sadece yeni kullanıcılar için uygulanıyor. Mevcut kullanıcılar ise test aşamasının kapsamında yer almıyorlar. Yıllık 1 dolar ücret ödeyen yeni kullanıcılar sorunsuz bir şekilde X platformunu kullanabiliyorlar.

Bot ve spam ile mücadele için de devreye sokulan bu yeni sistem daha iyi bir kullanıcı deneyimi hedefliyor. Kullanıcılar telefon numaralarını doğrulayacaklar ve yıllık da 1 dolar ödeme yapacaklar. Aksi halde bu kullanıcıların paylaşım yapmalarına, gönderileri cevaplamalarına ve diğer hareketlerde bulunmalarına izin verilmeyecek. Ücreti ödemek istemeyenler ise oldukça kısıtlanacaklar. Bu kullanıcılar sadece gönderi okumak, video izlemek, hesap takip etmek gibi eylemlerde hak sahibi olabilecekler.

Test aşamasında olan yeni uygulamanın ne zaman devreye alınacağı ve genele uygulanacağı açıklanmadı.