Telefonunuzu bu şekilde şarj ederseniz, şarjı hiç bitmeyecek

Günlük hayatımızın koşturması içerisinde genellikle cep telefonlarımızı akşam yatarken şarja takıyoruz. Bütün gece şarjı dolan telefonlar sabah kullanıma hazır bir hale geliyor. Ancak telefonu şarj etme yöntemi ile ilgili ilginç bir açıklama geldi.
Telefonunuzu bu şekilde şarj ederseniz, şarjı hiç bitmeyecek

Uzmanlar, yaptığı açıklamasında telefonu gece şarj etme konusunda önemli bir noktaya değindi. Telefonları gece şarj etmenin ciddi zararlarının olduğu açıklandı. Uzmanların açıklamasına göre telefonları gece şarja takıp sakın uyumayın! İşte detaylar

4 KAT DAHA FAZLA

Araştırma Avustralya’da yapıldı. Yapılan açıklamada gece şarja takılan telefonlarının enerjileri bu durumdan kötü etkileniyor. Avustralya’da Central Queensland Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre telefonların gece şarja takılması halinde alınması gereken güçten 4 kat fazla güç telefonlara yükleniyor. Bu sebeple de arka planda çalışmaya devam eden uygulamalar yüzünden şarj yeniden dolmaya çalışıyor.

Telefonlar için ortaya çıkan bu durumun aslında damlama şarj olduğu ve telefonlara büyük zarar verdiği ortaya çıktı.

Konuya ilişkin uzman ismin yaptığı açıklamaya göre damlama şarj olayı da telefonların bataryalarına ciddi olarak zarar veriyor.

YÜZDE 80 – 85’E DİKKAT

Apple telefonlarda bu durumun önüne geçmek amacı ile şarj oranı yüzde 80’i aştığında, Samsung ise yüzde 85’i aştığı zaman şarjı daha yavaş doldurmaya başlıyor. Bu durum da telefonların bataryalarına zarar veriyor, ancak dolaylı olarak!

Uzmanların değerlendirmelerine göre bu durumun önüne geçmek için telefonlarınızın şarjını yüzde 20-80 arasında kullanın. Sadece gerektiği durumlarda şarj edin. Yüzde 20’nin altına düşmesine çok izin vermeyin. Bu şekilde telefonlarınız şarjı bitmediği için hiç kapanmayacak ve pil ömrü uzayacağı için şarjı konusunda da sorun yaşamayacaksınız.