TikTok kullananlara kötü haber! Devlet harekete geçti bundan sonra..

TikTok kullananları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre Laz Kızı vakasından sonra sosyal platformlarda müstehcen yayın yapan 1.332 hesaptan 13 tanesinin tutuklandığı açıklandı. Peki, TikTok kapatılacak mı?
TikTok kullananlara kötü haber! Devlet harekete geçti bundan sonra..

Son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulamaları arasında olan TikTok, son yıllarda da ülkemizde sıkça kullanılmaya başlandı. Ancak kullanım amacının kötüye gitmesi sebebi ile bazı ülkelerde TikTok kullanımı yasaklandı. Ülkemizde de yaşanan son olaylardan sonra kapatılmasını isteyenlerin sayısının da arttığı ifade ediliyor.

EMNİYET 7/24 DENETLEMEYE BAŞLADI

TikTok, artık devlet tarafından daha da yakından takip ediliyor. Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı’nın özel bir birim oluşturduğu ifade edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nda olan ekipler 7/24 sosyal medyadaki yayınları denetliyor.

tiktok-rezaletine-devlet-el-koydu.jpg

“YENİ BAŞTAN BİR ÇEVREVEYE OTURTULMASI LAZIM”

Konu ile ilgili TBMM Dijital Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman tarafından açıklama geldi. Yayman, yaptığı açıklamasında sosyal mecranın yeni baştan bir çerçeveye oturtulması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Günümüzde sosyal medya kullanımı, hukuki, ahlâki, dini, kültürel bütün sınırları, bütün toplumsal kabulleri aşan bir noktaya ulaştı. Sosyal medyanın çocuk istismarı, müstehcenlik, kadın ticareti, uyuşturucu ticareti mecrası haline gelmesi; islamofobi, din karşıtlığı gibi hiçbir toplumun kabul edemeyeceği paylaşımların yapıldığı; terör örgütlerine prim veren, teröre bir meşruiyet alanı sağlayan yer olması sorunumuz var. Tüm bu nedenlerle sosyal medyanın yeni baştan hukuksal ve yönetsel bir çerçeveye oturtulması lazım”

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

TİKTOK KAPATILACAK MI?

TikTok uygulamasının kapatılmasını isteyenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Yaşanan son olaylardan sonra pek çok kişi TikTok kapatılacak mı? Sorusunu sormaya başladı. Yarın TBMM Dijital Mecralar Komisyonu TikTok gündemi ile bir toplantı yapacak.