MEGA METAL HALKA ARZ ne zaman, kaç lot verir? Mega Metal talep toplama tarihleri

Halka arzcılar SPK’nın açıklamalarını yakından takip ediyor. Sermaye Piyasası Kurulu son olarak halka arzına onay verdiği şirketler arasında Mega Metal bulunuyor. Bakır tel alanında önemli bir olan Mega Meta halka arz ne zaman, kaç lot verir?
MEGA METAL HALKA ARZ ne zaman, kaç lot verir? Mega Metal talep toplama tarihleri

Mega Meta Sanayi ve Ticaret AŞ halka arz oluyor. Bunun üzerinde halka arza katılmak isteyenler 1 lot fiyatını ve talep toplama tarihlerini merak ediyor. SPK’nın aktardığı son habere göre firma sermayesini 225 milyon TL’den 265 milyon TL’ye çıkarmıştı. 40 milyon TL bedelli artırım pay ile mevcut ortaklardan Cüneyt Ali Turgut’un sahip olduğu 9.100.000 TL ve Abdullah Turgut’un sahip olduğu 3.900.000 TL bu miktarlar da satışa çıkacak.

MEGA METAL TALEP TOPLAMA TARİHİ

Aktarılan son habere göre Mega Metal talep toplama tarihleri 7-8 Aralık 2023 olarak açıklandı. Katılımlar 2 gün boyunca bankalarından halka arz için talep toplama işlemi yapabilecek.

2023-12-mega55-1-min.jpg

MEGA METAL 1 LOT FİYATI

Mega Metal 1 lot fiyatı da açıklandı. Buna göre firmanın 1 lot için değer biçtiği fiyat 28,3 TL oldu. Toplam da 53 milyon lotun halka arz edilmesi bekleniyor. Hisselerin yüzde 75’i bireysel yatırımcı, yüzde 24’ü yurt içi katılımcı ve yüzde 1’i ise şirket çalışanlarına ayrıldı.

Konu ile ilgili şirketin halka arzı için düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, 2005 yılında üretime başladıklarını ifade ederek, “Ürünlerimiz elinizde tuttuğunuz cep telefonundan, kullandığınız otomobillere, hastanelerdeki cihazlardan uzayı keşfe çıkan uydulara kadar birçok yerde kullanılıyor. Bu nedenle, biz olmasaydık, bu cihazların hiçbirini kullanamazdık." dedi.

İlginizi çekebilecek ekonomi haberleri:

MEGA METAL HALKA ARZ KARINI NEREDE KULLANACAK?

Firma aynı zamanda halka arzdan elde ettiği karlarını kullanacağı yerleri de açıkladı.

Buna göre Mega Metal, yüzde 30’unu büyüme stratejileri, yüzde 30’u hammadde tedariki, yüzde 20’si organik büyüme, yüzde 10’u finansal borçlar ve yüzde 10’u yenilenebilir enerji yatırımları için kullanacağını belirtti.