2023'ün en çok satılan akıllı telefonları! İlk 10 listesi belli oldu!

Akıllı telefon piyasasında 2023 yılının en çok satılan telefonları belli oldu. Satışlar azalırken en çok satılan 10 telefon listesi yayınlandı.
2023'ün en çok satılan akıllı telefonları! İlk 10 listesi belli oldu!

Akıllı telefon piyasasına dair pazar analizi yapan Counterpoint platformu çok önemli sonuçlara ulaştı. 2023 yılının ikinci çeyreğinde akıllı telefon satışlarına dair veriler paylaşıldı. Akıllı telefon piyasasında satışlar düşmeye devam ederken belli markaların belli modelleri ise yüksek talep görmeye devam ediyorlar.

EN ÇOK SATILAN TELEFONLAR

2023 yılının ikinci çeyreğinde akıllı telefon satışlarında piyasada Apple ve Samsung damgası vuruldu. En çok satılan ilk 10 telefon modelinde sadece bu iki firmaya ait telefonlar yer aldı. Diğer şirketlerin telefonları ise ilk 10’e giremediler. Buna karşın diğer şirketler de farklı modelleri piyasaya çıkararak rekabete dahil olmaya çalışıyorlar.

İLK 10 BELLİ OLDU!

2023 yılında en çok satılan ilk 10 akıllı telefon modeli şöyle:

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14 Pro Max
Apple iPhone 14 Pro
Apple iPhone 13
Samsung Galaxy A14
Samsung Galaxy A54
Samsung Galaxy A14 5G
Samsung Galaxy S23 Ultra
Samsung Galaxy A04e
Samsung Galaxy A34

Apple 2023 yılında tek seri ile listede ağırlığını korumayı başardı. Buna karşın Samsung’un farklı seviyelerde akıllı telefon üretip piyasaya çıkarması satış rakamlarını olumlu yönde etkiliyor. En çok satılan telefonlar incelendiğinde Samsung’un listede giriş, orta ve üst düzey cihazlarıyla yer aldıkları görülüyor. Ayrı ayrı seviyelerde farklı müşterilere hitap eden Samsung model akıllı telefonlar büyük beğeni kazandı.

Akıllı telefon satışlarında 2022 yılına göre yüzde 9 oranında bir gerileme meydana geldi. Ortaya çıkan bu sonucun ardından Xiaomi, OPPO, Huawei ve diğer markaların listede kendilerine yer bulmaları oldukça güç olacak. Bu firmalar da nitelikli akıllı telefonlarla piyasada yer alıyorlar.