Sri Lanka elektrik kesintisinin sebebi güneş fırtınası mı? Sri Lanka güneş patlaması

Son haftalarda sosyal meydana büyük elektrik kesintilerinin yaşanacağına dair bazı iddialar ortaya atılmıştı. Aktarılan son habere göre Sri Lanka elektrik kesintisi sonrasında vatandaşlar Sri Lanka’da güneş fırtınası mı çıktı? sorusuna yanıt arıyor.
Sri Lanka elektrik kesintisinin sebebi güneş fırtınası mı? Sri Lanka güneş patlaması

Aktarılan son habere göre Sri Lanka’da ülke genelinde büyük bir elektrik kesintisi oldu. Şehir karanlığa gömülürken, halk büyük bir şok yaşadı. Elektriğin geri gelmesi için çalışmalar yaşanırken, vatandaşlar bu durumun güneş patlaması ya da güneş fırtınası ile ilgili olup olmadığını merak ediyor.

İngiltere’den mum ve pil depolama açıklamasının gelmesinden sonra Sri Lanka’da yaşanan elektrik kesintisi herkesi tedirgin etti. Geçtiğimiz ay güneşte meydana gelen fırtına sonrasında elektromanyetik parçaların dünyaya doğru gelmesi bazı elektronik cihazları bozabileceği iddia edilmişti. Buna bağlı olarak iletişimde aksamalar ve elektrik kesintilerinin de olabileceği söyleniyordu. Peki, bunun Sri Lanka’daki elektrik kesintisi ile ilgisi var mı?

SRİ LANKA’DA ELEKTRİKLER NEDEN KESİLDİ?

Sri Lanka’da neden elektrikler kesildi? Aktarılan son habere göre hükümet elektrik kesintisinin sistemsel bir arızadan kaynaklandığını ve ülke genelinde etkili olduğunu ifade etti. Kesintisinin giderilmesi ve yeniden elektrik verilmesi için çalışmalar devam ediyor.

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

GÜNEŞ FIRTINASI NE ZAMAN?

Güneş fırtınasının bazı uzmanlara göre 2024 yılının ilk başlarında, bazı uzmanların değerlendirmelerine göre de 2025 yılında olabileceği ifade ediliyor. Güneş fırtınasının şiddetine göre etkileri büyük olabilir. Araştırma sonuçlarına göre meydana gelebilecek güneş fırtınasına göre cep telefonu ve TV sinyallerinde bozulmalar, iletişimde kopmalar ve elektrikte büyük kesintiler yaşanabilir.