Kütahya'da TÜBİTAK Bilim Fuarı yoğun ilgi gördü!

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen ve 2 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayan TÜBİTAK bilim fuarında geliştirilen teknolojik ürünler görücüye çıkarıldı.
Kütahya'da TÜBİTAK Bilim Fuarı yoğun ilgi gördü!

Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeler tüm hızı ile devam ederken yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek ve gençleri desteklemek amacıyla TÜBİTAK bilim fuarı etkinlikleri düzenlemeye başlamıştı. Düzenlenen bilim furlarından sonuncusuna Kütahya ev sahipliği yaptı.

Kütahya'ya bağlı olan Tavşanlı ilçesinde düzenlenenm TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yoğun ilgi gördü. Tavşanlı 15 Temmuz Şehirler Fen Lisesi öğrencilerinin geliştirmiş olduğu birbirinden renkli bilim projeleri görücüye çıkarken Lise öğrencilerinin kendi çabalarıyla hayata geçirdikleri projeler geleceğe dair umutlandırdı.

TAVŞANLI FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BİLİM FUARINDA TAM NOT ALDI!

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 2 gün süren Tubitak 4006 Bilim Fuarı projeleri oldukça ilgi gördü.Tavşanlı 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi öğrencileri tarafından geliştirilen bilim projeleri görücüye çıktı.

tubitak-2.jpg

Her yıl Uluslararası Bilim Fuarı’na ev sahipliği yapan Fen Lisesi Tubitak 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında sergi açtı.

tubitak-4.jpg

Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belediye Başkan Yardımcısı Naci Erarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Halim Can, Adalet Komisyonu Başkanı Ağır ceza reisi Osman Turan, Milli Eğitim Müdürü Raşit Küçükkağnıcı ve okul müdürlerinin katıldığı programda öğrenciler projelerini anlattı.

tuibitak-1.jpg

15 Temmuz Fen Lisesi öğretmenlerinden proje yürütücüsü Saliha Gümüşbaş, " 13 Projemiz var ve 5 üzerinden 4.8 puan alarak üstün başarı belgesi alındı. Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle güzel ve eğlenceli tanıtım programı olmasını istedik." diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Öğrencilerin geliştirmiş oldukları birbirinden renkli ve değerli bilim projeleri ziyaretçiler tarafından tam not almayı başarırken ziyaretçiler öğrencileri tebrik etti. 2 gün boyunca devam eden bilim fuarı bu sene görmüş olduğu yoğun ilgi ile başarısını gözler önüne serdi.