Netflix'ten oyun dünyasına dev meydan okuma!

Netflix oyun dünyasına bomba bir giriş yaptı. Gün geçtikçe oyun açısından da güçlenen Netflix aynı zamanda bir oyun platformu olarak hizmet verecek.
Netflix'ten oyun dünyasına dev meydan okuma!

Dünyanın en büyük film-dizi izleme platformları arasında yer alan Netflix her geçen gün çıtayı bir üst noktaya taşımaya başladı. Netflix tarafından kullanıcılara sadece film izleme olanağı verilmiyor. Platform aynı zamanda video oyun dünyasına giriş yapmıştı.

NETFLİX OYUN HAMLESİ

Netflix için oyun dünyasına girişin sıradan bir hamle olmadığı ortaya çıktı. Şu ana kadar Netflix sisteminde 90’a yakın sayıda oyun bulunuyor. Her geçen gün bu oyunların sayısının artması planlanıyor. Netflix oyunları sistemine sadece bir çeşitlilik olsun diye de eklemiyor. Platform oyun için de dünyanın önde gelen merkezlerden birisi olmayı kafasına koyarak oyun devlerine kafa tutmaya başladı.

Netflix’in oyunlardan sorumlu başkan yardımcısı Mike Verdu yaptığı son açıklamasında, “Bundan iki yıl kadar önce Netflix’i mutlaka oynanması gereken oyunlar için bir hedef olması için çalışmalara başlamıştık. Bu yolculuğun şu anda başlarında sayılırız. Ancak 2023 yılında buna dair çok önemli adımlar attık.” dedi.

Netflix yıl sonuna kadar oyun sayısını 86 yapacak. Asıl atılım ise 2024 yılında yapılacak. Netflix tarafından 2024 yılında yayınlanacak olan oyunların bir kısmı açıklandı. Bu oyunlar içerisinde 4 tanesi dikkatleri çekti. Cozy Grove Camo Spirit, Sonic Mania Plus, Game Dev Tycoon ve FashionVerse oyunları 2024 yılı içerisinde Netflix sisteminde yer alacak.

Netflix 2024 yılında çok özel oyunlarla rakipsizlik mesajı verecek. Güney Kore dizisi Squid Game’in evreninde geçen bir oyun yayınlanacak. Bunun yanında çok önemli sürprizlere de imza atılacak. Ayrıca Netflix oyun platformunda GTA oyunları da yer almaya başladı.

Netflix sisteminde yer alan oyunları kullanıcılar uygulama içi satın alma olmadan ve ekstra ücret ödemeden oynayabiliyorlar.