Google SON DAKİKA duyurdu! 9 kritik güvenlik açığı bulundu bilgileriniz tehlikede

Sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda tüm dünyanın en çok kullanılan arama motoru olarak öne çıkan Google kullanıcılarına son dakika duyurusu yaptı.
Google SON DAKİKA duyurdu! 9 kritik güvenlik açığı bulundu bilgileriniz tehlikede

Google SON DAKİKA duyurdu! 9 kritik güvenlik açığı bulundu bilgileriniz tehlikede - Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarının başında yer alan Google milyonlarca kullanıcısı için son dakika duyurusu yayımladı.

Teknoloji devi Google tarafından yayımlanan duyuruda yeni bir güvenlik açığının daha keşfedildiğini belirterek kullanıcıların bu açık nedeniyle güncelleme yapmalarını istedi. Yapılan açıklamada 9 yeni açık tespit edildiği, bu açıklara karşı güvenlik uzmanları tarafından geliştirilen güncellemelerin yüklenmesi gerektiği ifade edilerek kullanıcıların kendilerini güvence altına almak için bu işlemleri yapmaları istendi.

GOOGLE GÜVENLİK AÇIĞI ALARMI VERDİ!

Şu anda aktif kullanıcı sayısına göre dünyanın en yaygın kullanılan arama motoru olan Google saldırılarla mücadele etmeye devam ediyor. Benzer arama motorlarına oranla daha stabil ve hızlı olması ile öne çıkan Google pek çok avantaja sahip olsa da en büyük dezavantajı güvenlik sorunları olarak gösteriliyor. Her ay çeşitli güvenlik açığı tespit edilen Chrome tarayıcısı için 9 yeni açık daha tespit edildi. Güvenlik uzmanları tarafından tespiti yapılan bu açıklar için arama devi acil güncelleme yayınladı.

-Kritik güvenlik açığı CVE-2023-6702: Tarayıcının V8 motorundaki tür karışıklığı güvenlik açığı

-Kritik güvenlik açığı CVE-2023-6703: Tarayıcının Blink motorundaki güvenlik açığı

-Kritik Güvenlik Açığı CVE-2023-6704: libavif kodlayıcısındaki güvenlik açığı

-Kritik Güvenlik Açığı CVE-2023-6705: WebRTC protokolündeki güvenlik açığı

-Kritik Güvenlik Açığı CVE-2023-6706: FedCM API’sindeki Güvenlik Açığı

-Orta düzeyde güvenlik açığı CVE-2023-6707: CSS kontrollerindeki güvenlik açığı

Tespit edilen bu güvenlik açıklarına karşı kullanıcıların sunulan yeni güncellemeyi indirmeleri ve kendi kişisel bilgilerini bu sayede güvence altına almaları istendi.