Bir gün artık 24 saat etmiyor! Süre daha da kısaldı

Bilim insanlarının farklı konular üzerinde yaptığı çalışmalar dikkat çekmeye devam ediyor. Yapılan son araştırmaya göre bir günün artık 24 saat etmediği ortaya çıktı. Dünyanın dönmesinin hızlandığı, bu sebeple de bir günün süresinin kısaldığı açıklandı.
Bir gün artık 24 saat etmiyor! Süre daha da kısaldı

Yapılan araştırmaların sonucuna göre Dünya2nın dönme hızı son 50 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı belirtildi. Bu da bir günün süresinin 24 saatten daha az olduğunu ortaya çıkardı. Bunun sebebinin se dünyanın dönme hızının artış göstermesi.

SON 50 YILDIR HIZ KAZANDI

Konu ile ilgili Live Science’nin aktardığı habere göre bilim insanları Dünya’nın kendi ekseninde son 50 yıldır hiç olmadığı kadar hızlı döndüğünü tespit etti.

Daha önce bu konu ile ilgili ABD National Physical Laboratory’de görev alan Peter Whibbertley şu açıklamayı yapmıştı:

“Dünya'nın son 50 yılda hiç olmadığı kadar hızlı döndüğü bir gerçek. Zamanın kısaltılması hakkında dünyanın dört bir yanında tartışmalar başladı. Geçmişte, Dünya kendi ekseninde yavaş döndüğü için 24 saate saniyeler eklenmişti, ancak bu sürenin kısalması, belki de saniyelerin değiştirilmesi konusuna bir son verebilecek nitelikte”

1 GÜN 24 SAATTEN DAHA KISA

Yapılan hesaplamalara göre bir gün 24 saatten 1,4602 milisaniye daha kısa. Gün olarak bu rakam çok bir şey ifade etmeyebilir. Ancak uydudaki araçlar konumlar baz alınarak belirleniyor. Bu sebeple bilim dünyası bu zaman kaymasının nasıl bir etki yaratabileceği konusunda araştırma yapıyor.