NASA'dan büyük başarı! Uzayın derinliklerinden Dünya'ya ultra HD video gönderildi!

NASA, uzaydan dünyaya lazer aracılığı ile ultra HD kalitede video göndermeyi başardı. Bu başarı uzaydan yüksek veri hızı yapılabileceğini ortaya koyarken uzay çalışmalarını da hızlandırabilecek.
NASA'dan büyük başarı! Uzayın derinliklerinden Dünya'ya ultra HD video gönderildi!

NASA’nın uzay ile alakalı olarak bilimsel çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu çalışmalarda çok önemli bir aşama daha kaydedildiği açıklandı. Uzay ile bağlantı sağlama ve veri akışı yapma konuları sıkıntılı olabiliyordu. NASA bir ilki başararak uzaydan ultra HD bir videoyu tam 31 milyon kilometre uzaklıktan sadece lazer aracılığıyla gönderdi.

MARS’A İNSAN GÖNDERİLMESİNİ DESTEKLEYECEK

NASA’dan konuya dair bir açıklama yapılırken heyecanlandıran bir hedefin daha gerçekleşmesinin yaklaştığı da ortaya konuldu. NASA’nın açıklamasına göre video verisinin aktarımı bir sonraki dev adımı kolaylaştıracak. Mars’a insan gönderilmesini destekleyecek olan bu gelişmenin yüksek veri hızı ile iletişimin önünü açacağı belirtildi.

KEDİ VİDEOSU GÖNDERİLDİ

NASA’nın uzaydan gönderdiği video bir kedi videosuydu. Bu video Ekim ayında fırlatılan Psyche ile uzaya gönderilmişti ve görüntüler dünyada oluşturulmuştu. Görüntülerde ise Taters isimli bir kedi bir lazer işaretleyiciyi kovalıyor.

31 MİLYON KİLOMETRE UZAKLIKTAN GELDİ

NASA’nın dünyada gündem olan videosu 11 Aralık tarihinde uzaydan gönderildi. 15 saniye olan video tam 31 milyon kilometre uzaklıktan Dünya’ya ulaştı. Bu mesafe Dünya ile Ay arasındaki mesafenin 80 katından da fazla bir uzaklık oluyor.

VİDEO SİNYALİ 101 SANİYEDE GELDİ!

Video yeni bir lazer tabanlı alıcı-verici ile iletildi. Bu sistemde saniyede 267 megabit ile gönderilen video sinyali Dünya’ya 101 saniyede ulaştı.

Elde edilen bu çok önemli başarı uzay teknolojisi açısından kritik bir öneme sahip. İnsanlığın uzay macerasında mihenk taşlarından birisi olacak bu gelişme ile uzayın keşfedilme süreci çok daha hızlı bir şekilde ilerleyebilecek.