Microsoft'tan yapay zeka hamlesi! Windows 11 için ses kalitesi artıran özellik geldi!

Windows 11 yapay zeka tabanlı özellikleri sisteme eklemeye başlıyor. Sistemde ilk olarak yapay zeka desteği ile ses netliği sağlanacak. Windows 11 yapay zeka özelliği nasıl kullanılabilecek?
Microsoft'tan yapay zeka hamlesi! Windows 11 için ses kalitesi artıran özellik geldi!

Yapay zeka teknolojinin her birimini sarmaya başladı. Microsoft bir süre önce bir açıklama yapmış ve yapay zeka özelliklerinin Windows 11’e ekleneceğini ilan etmişti. Bu şekilde işletim sisteminde devrim gibi yeni özellikler gelecek. GPT-4 destekli Copilot asistan yanında işletim sisteminde büyük değişiklikler yapılmaya hazırlanılıyor. Yapay zeka destekli ilk özellik Windows 11 işletim sistemini kullanan cihazlara dağıtılmaya başlandığı bildirildi.

YAPAY ZEKA İŞ BAŞINDA!

Microsoft bir açıklama yayınlayarak Voice Clarity isimli ses netliği özelliğinin Surface bilgisayarların ötesine taşındığını ve tüm Windows 11 işletim sistemli bilgisayarlara uygun hale getirildiğini duyurdu. Bu sistem ile bilgisayarlarda ses netliği elde edilecek. Yapay zeka kullanılarak gürültü bastırma ve yankı giderme gibi özelliklerle ses kalitesi artırılabilecek.

SES KALİTESİ ARTACAK!

Ses netliği özelliği olarak bilinen Voice Clarity bugüne kadar sadece Surface Pro X ve Surface Pro 9 5G gibi bilgisayarlarda çalışıyordu. Son Windows 11 Canary güncellemesi ile beraber bu özellik Intel ve AMD işlemcili bilgisayarlarda da kullanılabilir hale getirildi. Bu şekilde Windows 11 kullanıcıları özel bir donanım gereksinimi olmadan yapay zeka destekli ses özelliklerini kullanabilecekleri demek oluyor. Bu özelliği şu anda sadece Canary programında olanlar kullanabiliyorlar.

Yapay zekanın sistemde nasıl çalıştığı da ortaya çıktı. Voice Clarity arka planda çalışıyor ve uygulamalardan gelen sesleri temizleyerek kalitesini artırıyor. Uygulamalarda herhangi bir güncelleme yapılması da gerekmiyor. Tamamen bilgisayarın kendi donanımından tüm uygulamalar bu özellik ile çalışabiliyor.

Voice Clarity ile Microsoft tarihi bir hamle yapmış oldu. İlk defa yapay zeka destekli bir özellik kullanılmaya başlandı.