İnternetten para kazananlar dikkat! Ticaret Bakanlığı’ndan SON DAKİKA KARARI

Son dönemlerde pek çok kişi için yeni bir gelir kapısı olarak görülen Influencerlar için yeni bir karar alındı. İnternetten para kazanma yolları arasında gösterilen Influencerlar için Ticaret Bakanlığı, artık herkesin Influencer sayılmayacağını söyledi.
İnternetten para kazananlar dikkat! Ticaret Bakanlığı’ndan SON DAKİKA KARARI

Konu ile ilgili yeni bir karar alındı. Aktarılan haberin detaylarına göre ticaret Bakanlığı yeni bir karar alındığını ve Influencer Sertifika Programı’na katılmayan kişilerin influencer sayılmayacağını duyurdu. Detaylar ve merak edilenler haberimizde

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karara göre 2024 – 2028 yılları arasında Stratejik Palanın detayları belli olmaya başladı. Buna göre Influencer Sertifika Programı projesinin başlatılacağı belirtildi. Artık herkes fenomen olmayacak!

Kararın detaylarına göre piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için mevcut kurumsal yapı ve mevzuat incelenecek. Bu şekilde kurumların daha beraber ve iç içe çalışması sağlanacak.

INFLUENCER PROJESİ

Influencer olan kişiler için de harekete geçirilecek. Buna göre Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu iş birliğinde Influencer Sertifika Programı Projesi hayata geçecek. E-ticarette kullanılan Güven Damgası modelinin aynısı bu kişiler için de kullanılacak. Amaç, tüketicilerin e-ticarette duyduğu güveni Influencer olan ve güven damgası olan kişilere güven duyulabilmesini sağlamak.

İlginizi çekebilecek diğer teknoloji haberleri:

Bu durumda da tüketici hakem heyetlerinin 81 il merkezinde yeniden bir yapılandırma yapılması planlanıyor.

Influencer Sertifika Programı Projesi’nin hayata geçmesi ile birlikte sertifika almayan kişilerin Influencer olamayacağı belirtildi. İnternet alışverişinde büyük bir kriter olan ve kullanıcıların tercihlerini Influencerlara bağlı olarak yapması sebebi ile bu kişiler de denetime tabi olacak.