iPhone 16 büyük ekran ve yeni düğme ile gelecek!

Apple firmasının üzerinde çalıştığı iPhone 16 için görüntüler sızdırıldı. Apple iPhone 16 tasarımında sürpriz değişikliklere imza atıyor.
iPhone 16 büyük ekran ve yeni düğme ile gelecek!

2024 yılının son çeyreğinde çıkarılması planlanan iPhone 16 için görüntüler ve donanım özellikleri sızdırıldı. Apple firmasının üzerinde çalıştığı yeni nesil iPhpne 16 için çok sürpriz değişiklikler planladığı ortaya çıktı.

EKRAN BÜYÜYOR!

Apple firması nesilden nesile iPhone modellerinde çarpıcı değişikliklere imza atıyor. Son olarak iPhone 15 serisi tanıtılmış ve satışa çıkarılmıştı. İphone 15 Pro ve Pro Max modellerinde ekran büyüklükleri 6,1 inç ve 6,7 inç olmuştu. İphone 16 Pro ve Pro Max modellerinde ise ekran boyutu 6,3 inç ve 6,9 inç olacaklar.

YENİ DÜĞME GELİYOR

iPhone 16 için en net farklılık cihazın sağ kısmına eklenecek olan yeni düğme olacak. Bu düğme yeni eylem düğmesi olarak adlandırılıyor. Bu düğme ile kamerayı yönetmek mümkün olacak. Ayrıca çok fonksiyonlu olması beklenen bu yeni düğmenin farklı uygulamaları da yönetebileceği tahmin ediliyor.

KAMERA DÜZENİ DEĞİŞİYOR

Apple firmasının iPhone 16 için kamera düzeninde de değişikliğe gideceği bildirildi. Arka kamerayı farklı bir şekilde tasarlayan dev firma dikey kamera ile farklı bir sistem kuracak. Yeni nesil iPhone kamerasının çok daha gelişmiş niteliklere sahip olacağı bildirildi.

Apple firmasının iPhone 16 için işlemci değişikliği yapmaya hazırlandığı da belirtildi. İphone 15 versiyonunda A16 ve A17 Pro sistemleri kullanılmıştı. Yeni cihazlarda ise A18 ve A18 Pro işlemcisi kullanılacak.

İphone 16 serisi için tasarlama aşaması devam ediyor. Henüz cihazın tüm özellikleri netleşmedi. 6-7 aylık bir çalışmanın ardından ortaya çok daha net bir modelin ortaya çıkabileceği belirtiliyor.