Tesla’da yeni sorun! 2 milyondan fazla araç etkilenecek

Elektrikli otomobil devi Tesla, otopilot sorunu nedeniyle ateş altında. Şirket, 2 milyondan fazla aracına güncelleme vermek zorunda kalacak!
Tesla’da yeni sorun! 2 milyondan fazla araç etkilenecek

ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla, otopilot sorunu nedeniyle ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından sürücülere risk oluşturması nedeniyle inceleme altındaydı.

NHTSA, iki yıllık incelemenin sonuna geldi. Buna göre, otopilot devreye girdiğinde sürücüyü yola yeterince dikkat etmesini sağlamadığı için risk oluştuğu belirlenen Tesla otomobiller, sürücülerin atapilot devreye girdiğinde aracın çalışmasıyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmediği durumları oluşturduğunu ortaya koydu.

ÇARPIŞMA RİSKİNİ ARTTIRIYOR

İnceleme sonucunda, otopilot özelliğinin, sürücünün aracın çalışmasıyla ilgili sorumluluğu sürdürmediği ve müdahale etmeye hazır olmadığı veya iptal edilip edilmediğini anlayamadığı durumlarda çarpışma riskini artabileceği sonucuna ulaşıldı.

NHTS: EK KONTROLLER VE UYARILAR GETİRİLMELİ

NHTS, inceleme ardından yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için otopilot devreye girdiğinde, sürücünün sürüş sorumluluğuna uymasına devam edebilmesi için etkilenen araçlara ek kontroller ve uyarılar getirilmesi gerektiği belirtilerek, ‘’Çözüm için, otopilot devreye girdiğinde, sürücünün ellerini direksiyon simidinde tutmak ve yola dikkat etmek de dahil olmak üzere sürekli sürüş sorumluluğuna uymaya daha fazla teşvik etmek için, etkilenen araçlarda halihazırda mevcut olanlara ek kontroller ve uyarılar içermelidir." ifadeleri kullanıldı.

tesla-uyari.jpg

TESLA 2 MİLYONDAN FAZLA OTOMOBİLİNE GÜNCELLEME YAPACAK

İnceleme ardından Tesla, 2 milyondan fazla aracının etkileneceği bir karar aldı. Sorunun giderilmesi için şirket, otopilot yazılımlarında güncellemeye gidecek. Kablosuz ve tamamen ücretsiz olarak sunulacak güncelleme, araçlara uzaktan olarak sağlanacak.

Tesla’ın 2015 yılı sonrası üretilen 2 milyon 30 bin aracını etkileyecek güncelleme, Tesla Modek X, S, 3 ve Y’yi etkileyecek. Tesla’nın ilerleyen süreçte de özellikle yeni ürettiği modellerde otopilot yazılımlarında NHTS’nin ortaya çıkardığı soruna yönelik güncellemelerine devam etmesi bekleniyor.